Србија

ЛОНЧАР ПОБЕСНЕО НА НАРОД: Ви седите на Копаонику и Златибору, а ми да размишљамо како да преживите

Министар здравља Златибор Лончар навео је да неодговорна окупљања којима се крше епидемиолошке мере све више пуне болнице по Србији.

Лончар је коментарисао на тв Пинк све већа и све масовнија окупљања људи на српским планинама, али и на журкама, чиме се крше епидемијске мере, а број заражених корона вирусом не опада.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Онда кукају што сад мере, па људи, објасните шта хоћете. Како будемо радили, тако ће нам и бити. Ако неко мисли да ћемо да се понашамо тако и да се играмо мачке и миша, нећемо. Ово што сте урадили организовањем журки, због тога ће нам бити пуније и пуније болнице, за десетине, можда и стотине људи. Јуримо горе људе по планинама, по Копаонику. Ви седите на планини, а ми смо овде за вас да размишљамо о вашој вакцинацији кад се будете вратили. Здравствени радници чине све да се ви не разболите, да будете здрави и живи.

Подсетимо, пре два дана организована је журка на Ташу на којој је било око 700 људи. Комунална милиција и јуче је растурала корона журке по Београду. На једној је било око 400 људи.

За викенд су на наплатним рампама забележене невероватне гужве јер су се сви упутили ка ски центрима.

Извор: Телеграф