Србија

Лоше вести! Дарија Кисић: Не знамо до када ће трајати, ни до лета, ни до краја године! Ево шта нас чека!

Члан Кризног штаба Дарија Кисић Тепавчевић је рекла да није довољно што су мере одређене само за викенд, већ да су оне само опомена.

„Ово је опомена свим нама – вирус је ту, још је испред нас, чим дозвољавамо да се оволико преноси“, казала је она за телевизију Прва.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кисић Тепавчевић је напоменула да се вирус преноси 24 сата дневно, те да то што је радно време током викенда скраћено није довољно.

„Да ли је довољно два дана? Није добољно ни два, ни 20 ни 220. Заиста морамо да спречимо да се заразимо, то је суштина. Коронавирус је превазишао здравствена питања“, рекла је она.

Према њеним речима, не знамо колико ће епидемија трајати.

„Немамо временску одредницу ни до краја лета, ни године, ни следеће године. Морамо да будемо паметнији од вируса“, казала је она.

Ове мере које су за викенду су једна опомена за све нас да кажемо да није одбра ситуација, да је вирус ту, напоменула је она.

„Лекари су на измаку снага“

„Наши лекари су на измаку снага. Јуче смо прочитали податак да је преко 600 здравствених радника позитивно, 16 је хоспитализовано. Ниједна појединачна мера неће донети резултате“, рекла је Кисић Тепавчевић.

Говорећи о кроона-журкама, казала је да је јесно да смо сви жељни прослава.

„Али испаштамо сви ако се појединци неодговорно понашају“, рекла је она.

На питање о мерама на скијалиштима, Кисић Тепавчевић је казала да, иако људи воле да одлазе на скијање, морају да знају да је ова година другачија од претходних.

„Ко је себи омогућио такав луксуз да оде на планину, треба да зна да не може да се понаша као претходних година јер се многи са планина враћају болесни. Одмах траже смештај у болници, траже га одмах и преко реда, и тек тад виде да је вирус озбиљан“, напоменула је она.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92