Србија

МАЈКА ТРАГИЧНО НАСТРАДАЛОГ ДЕЧАКА ОТКРИЛА: Није само раскид, мучило га је и…

Фото: Фејсбук принтскрин

Чули смо се прексиноћ, звао ме је док сам била на послу што није имао обичај да ради. Рекао ми је: „само сам хтео да те чујем“. Чак смо се нашалили како је чудо да ме зове, а да му ништа не треба. Онда је рекао да ће ме позвати после и више се нисмо чули… – рекла је за „Блиц“ Данијела Дрљић, мајка петнаестогодишњег Драгана из Панчева чије је тело око 17 сати извучено из Тамиша.

Тело дечака извукли су рониоци који су данас започели потрагу за дечаком. Тело детета пронађено је у Тамишу, код моста, на месту где је јуче последњи пут лоциран његов телефон.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Неколико сати раније, док је седела на Тамишком кеју, где је јуче последњи пут виђен њен син, Данијела је кроз сузе за „Блиц“ причала да је Драгану увек покушавала да надокнади то што је дете разведених родитеља…

– Покушавала сам то да му надокнадим, да га покријем, да му све пружим… – кроз сузе је причала неутешна мајка.

Данијела је нестанак сина полицији пријавила око 16 сати јуче јер се дечак није јављао на телефон и није се враћао кући.

– Док смо причали прекјуче позив смо прекинули јер ми је рекао да га деда зове и да ће ме назвати после… Више се нисмо чули – рекла је она.

Како додаје, сутра, у четвртак, требало је заједно да прославе рођендан његове баке, Данијелине мајке.

– Договорили смо се да се претварамо да смо заборавили, па да је поподне, када дођемо кући, изненадимо. Ништа у његовом понашању није слутило на ово – рекла је несрећна жена.

Како је додала, Драган је био одличан ђак, имао је пуно пријатеља и сви га воле. Често је долазио на кеј бициклом, ту га паркирао па на клупи читао стрипове и књиге… На кеју је јуче и пронађен његов бицикл, али од њега није било ни трага…

– Ми смо били јако везани, све би ми увек говорио и када би имао неки проблем, када би тражио савет или само ме питао за мишљење… Писао је књигу, па смо причали и о томе, волео је стрипове… – рекла је она.

Како је истрагом утврђено, дечак је пре неколико дана раскинуо са девојком и то га је јако погодило. Рекао је да му живот више нема смисла. Тој девојци оставио је опроштајно писмо које јој је рекао да не отвара до 16 сати и поклон. Опроштајно писмо и своје омиљене стрипове оставио је другарици.

– Пре два дана је код најбоље другарице кришом оставио стрипове, оне најдраже које је скупљао за колекцију… – испричала је Данијела.

Девојци с којом је био у вези оставио је поклон који му је пуно значио.

– Њој је оставио анђела ког је мени моја мајка поклонила, тако знам колико му та девојчица много значи. Кад је био мали шалили смо се да је то његов анђео чувар… – кроз сузе додаје Данијела.

Данијела је у току дана сазнала и шта пише у опроштајном писму које је њен син оставио бившој девојци…

– Отворили су писмо… У њему пише да је тражио начин да најбезболније себи одузме живот… – рекла је кратко.

Сазнао да не може да буде саобраћајни полицајац

Како је новинарима испричала дечакова мајка, Драган је недавно сазнао да његов отац с којим није у контакту има досије и да због тога неће моћи да буде полицајац.

– То га је погодило – рекла је она.

Након тога раскинуо је са девојком и због тога је био јако тужан.

Она је додала и да је Драган као мали знао да изађе из куће и оде напоље када се узнемири… Увек се, како каже, враћао.

Другови га видели на кеју

Драгана су последњи видели школски другови у уторак око 15 сати на Тамишком кеју. С неким је дуго телефонирао. Како је полиција, након вађења листинга његовог телефона, утврдила – сатима је причао са другарицом. Шта јој је све рекао за сада није познато.

Извор: Блиц