Србија

МОРАТЕ ЗНАТИ! Ево како се можете пријавити за 60 евра од државе, време је ограничено!

И док грађани ишчекују новчану помоћ државе од укупно 60 евра, односно 110 евра за пензионере, стиже и најава о могућој додатној подршци. Председник Александар Вучић је обелоданио да се размишља о томе како да се додатно помогне грађанима у току пандемије.

„Да бисмо додатно помогли грађанима, потребна нам је највиша стопа раста“, рекао је Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

А најава доласка нових озбиљних инвеститора у Србију иде у прилог томе. Најновија вест је да у Србију стиже јапански „Нидек“ који је спреман да уложи чак 2 милијарде евра у своју нову фабрику у Новом Саду. Већ неколико конкретних корака је учињено, меморандум о улагању је потписан, а очекује се и потписивање уговора.

Оно што је извесно, јесте да ће грађани врло брзо добити новчану помоћ. Влада Србије усвојила је недавно трећи пакет економске подршке, вредан 249 милијарди динара, којим је предвиђена директна новчана помоћ грађанима и привреди.

Како је предвиђено, сви пунолетни грађани имају право на по 60 евра. Исплата ће ићи у две рате, прва у мају 2021. а друга у новембру. Пензионери ће добити додатних 50 евра, дакле укупно 110 евра.

Уколико грађани немају већ отворен рачун у некој банци, изабраће банку преко које желе да им буде исплаћен новац и тиме се аутоматски пријавити за помоћ.

На тај начин ће им бити отворен једнократни наменски рачун, без икаквих трошкова. Након подизања новца, наменски рачун ће бити угашен.

Такође треба да означе поље којим потврђују сагласност за обраду личних података.

Пријава ће бити могућа и телефоном, на број који ће на време и бити званично објављен. Већ крајем априла биће отворен и кол центар, најавио је министар Синиша Мали.

У првом пакету мера помоћи привреди и грађанима, који је донет крајем марта 2020. године, сваки пунолетни грађанин Србије добио је по 100 евра. Како је тада истакао министар финансија Синиша Мали, држава је за ову меру издвојила око 70 милијарди динара.

„Ово је мера подршке јер желимо да унесемо једну дозу оптимизма, да покажемо колико је Србија јака, да свако добије по око 12.000 динара. То је добро за повећање потрошње, ликвидности, али и начин на који, као држава желимо да подржимо све грађане да заједно прођемо кроз све ово“, рекао је тада Мали.

Фирме, све од најмањих до највећих, прву исплату могу да очекују 8. априла и то није све.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс/Блиц.рс