Здравље Србија

МОЖДА ИМАТЕ НАЈТЕЖУ БОЛЕСТ: Докторка Грујичић упозорила на симптоме! Ако ово приметите,обавезно се јавите лекару!

Др Даница Грујичић, неуролог и директорка Института за онкологију замолила је људе који примете симптоме канцера одмах оду код лекара, без обзира на епидемиолошку ситуацију.

– Ако имате било какве симптоме, немојте се плашити короне, дођите! Идите код својих лекара у домове здравља. Ако имате крв у столици, крв у урину, ако сте пушач, кашљете више него уобичајено, дођите код лекара – рекла је докторка Даница Грујичић и замолила људе да оставе цигарете, због тога што су, како каже 95 оболелих од канцера пушачи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Др Грујичић је, коментаришући стање међу онколошким болесницима услед епидемије коронавируса, истакла да је да је око 180 хиљада људи било прегледано 2019. године, а да је 2020. дошло до пада од 125 хиљада пацијената који нису дошли на контролу и који се нису прегледали.

– Имамо регистрованих нових 37,5 хиљада пацијената. То су нови пацијенти, што значи да је цифра око 40 хиљада, што је заиста забрињавајуће. Оно што је највише забрињавајуће јесте да нам долазе пацијенти у терминалној фази, никада није толико пацијената било у тој завршној фази болести, а они се тек појавили да започну лечење – рекла је др Грујичић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо/ Објектив