Регион

Најновија вест! ИЗРЕЧЕНА ПРЕСУДА: Директор обавештајне службе ослобођен кривице

СУД БиХ ослободио је оптужбе директора Обавештајно-безбедносне агенције (ОБА) БиХ Османа Мехмедагића званог Осмица и радника те агенције Мухамеда Пекића за злоупотребу службеног положаја у случају изузимања снимака из „БХ Поште“.

Пресуду је изрекао судија Бранко Перић и то свега пола сата након окончања завршних речи тужилаштва и одбране. У пресуди је наведено да Мехмедагић и Пекић нису криви за дело које им је стављено на терет, односно да тужилаштво није успело да докаже њихову кривицу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Претходно је тужилац Олег Чавка тражио да се они огласе кривим и осуде у складу са законом. Тражио је и да се Осмици забрани обављање функције директора ОБА на период од пет година. С друге стране одбрана је тражила ослобађајућу пресуду.

Оптужницом обојици је на терет стављено да су у приватне сврхе користили ресурсе и капацитете ОБА да би дошли до информација и фотографија о пошиљаоцу анонимне пријаве која је против Осмице раније поднесена Тужилаштву БиХ.

Ради се о изузимању и објављивању снимака с надзорне камере пословнице „БХ Пошта“ на којима се види непозната жена која је наводно поднела пријаву против Мехмедагића. Снимке је објавио портал истрага.ба, наводећи да је на снимку Мирела Бубало, саветница министра МУП ФБиХ Аљоше Чампаре, чији су лични подаци и адреса јавно објављени.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс