Свет

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Ужас! Девојчица (9) умрла три дана након што је откривено да је заражена коронавирусом

Девојчица Мекензи Гонгора (9) из Сан Антонија умрла је у сну само три дана након што се испоставило да има коронавирус, иако није имала озбиљније симптоме.

Њени родитељи желе да упозоре јавност да ковид 19 може бити опасан и за децу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Деветогодишњу ученицу мајка је одвела у болницу 29. јануара након што се запосленима у дневном боравку пожалила на главобољу и болове у стомаку. Они су јој измерили температуру и констатовали да је повишена, а у болници су јој урадили тест на коронавирус, који је био позитиван.

У интервјуу за “Тудеј”, Ерика Гонгора, Мекензина тетка по оцу, изјавила је да девојчица није имала тешкоћа са дисањем када су је из Војно-медицинског центра “Брук” послали кући, прењоси „Блиц“.

„Рекли су снаји да је одведе кући, ушушка и мери јој температуру. Уколико температура порасте или се јаве нови симптоми треба одмах да је врати у болницу. Није имала тешкоћа са дисањем или нешто слично у том тренутку“, додала је тетка девојчице.

И у наредних пар дана симптоми су били благи да би се првог фебруара Мекензи пожалила на болове у стомаку и умор. Отишла је раније на спавање, а у раним јутарњим сатима другог фебруара умрла је у сну, преноси yahoo. com.

 

 

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс