Србија

НАПРЕДЊАКУ СЕ СМЕЈЕ ЦЕЛА СРБИЈА: Опозиционар му уживо на РТС-у одржао лекцију о којој се прича (ВИДЕО)

Фото: Твитер принтскрин

На Радио телевизији Србије вечерас је одржана пета дебета „Реч на реч“, а тема је била загађење Србије. О овој теми говорили су Дејана Ђурђевић из Лиге социјалдемократа Војводине, Радомир Лазовић из Иницијативе Не давимо Београд, Владимир Пајић из Покрета слободних грађана, Предраг Јеленковић из Социјалдемократске партије, Ивана Вилотијевић из Социјалистичке партије Србије и Ђорђе Тодоровић из Српске напредне странке.

Судећи по реакцијама на друштвеним мрежама, највише пажње привукао је Лазовић, који је у неколико наврата имао озбиљан вербални окршај са младом надом напредњака Ђорђем Тодоровићем.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, током разговора о томе како да дођемо до чистих језера и река, чистог ваздуха и шта радити са мини-хидроелектранама, Лазовић и Тодоровић су изнели аргументе, свако на свој начин, међутим, као што то обично бива код напредњака, прича о бившој власти и “тајкунском картелу” нису изостали.

На самом почетку емисије, на питање какаве мере предлажу како би се решио проблем загађеног ваздуха у Србији, Лазовић је између осталог рекао:

“Мислим да је кључно да пренесмо људима да је проблем загађења ваздуха решив. Не давимо Београд је направио сет од 24 мере. Важно је да грађани знају да Србија има знање, може бити добро место за живот, али то не може постати ако је воде људи који од овог проблема беже. Захтевамо конкретне мере и решења која ћемо видети у пракси, а не да нам се говори како тог проблема нема, како се доносе неке мере, а које не утичу ни на који начин”.

На исто питање, Ђорђе Тодоровић из СНС је рекао:

“Да се обратим представницима бившег режима и да им кажем да имамо решење, али да ће о томе чути касније”, те наставио да прича нешто сасвим друго, што, ем није тема, ем није питање које му је постављено.

“Оно што је важно за грађане Србије да знају, јесте да смо лидери у Европи што се тиче економског раста, што се тиче раста БДП – а, и да смо најбољи у Европи када говоримо о процесу вакцинације”, рекао је између осталог Тодоровић.

Касније током свог излагања поново је причао о расту БДП – а, о томе шта је председник Александар Вучић све урадио за Србије, те како “бивша тајкунска власт није решила проблем загађења”, а да СНС хоће, на шта се Лазовић у једном тренутку насмејао.

Млада нада СНС у свом излагању “опоменула” је Радомира што се “опет смеје”, на шта му се представник Иницијатве Не давимо Београд извинио и објаснио:

“Смејем се због тога што се понављате. Смејем се због тога што бежите од теме. Смејем се због тога што не дајете одговоре, зато што сте пет пута изговорили исто. Зато што сте помешали са киме говорите. Ви не знате коме се обраћате. Ви све што имате да кажете јесте да је нека претходна власт нешто радила. Поред вас стоји госпођа која је учествовала у тој претходној власти. Ваш министар претходни је човек који је учествовао у тој претходној власти. Дакле, зато се ја смејем. Али није битно што вам се ја смејем, смеје вам се Србија док то причате. Једини разлог зашто сте на месту где сте сада, јесте зато што се отели демократију из ове земље и можете да радите то што радите. То је једини разлог”, рекао је Лазовић Тодоровићу.

Погледајте како је то изгледало:

Извор: Нова