Русија Свет

НАТО У ПАНИЦИ! Кинези потврдили: НИКО НЕ МОЖЕ ДА ЗАУСТАВИ РУСКИ НАПАД!

У случају војног сукоба, оружане снаге Русије способне су да обришу апсолутно сваку земљу са лица земље. Чланак на ову тему објавио је кинески портал Баијиахао.

За руску војску не можемо рећи да је најбројнија. У погледу овог показатеља, инфериорна је у односу на Кину, Индију, Сједињене Државе, па чак и Северну Кореју, а поређење са НАТО-ом нема смисла.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ипак, чак и овакво стање ствари не спречава да се руска војска с правом сматра једном од најјачих на свету, а у случају избијања непријатељстава, руске оружане снаге имају шта да покажу непријатељу.

Као што је приметио аутор чланка, Русија има велико искуство у развоју и производњи напредног оружја. Конкретно, прва је почела да опрема своју авијацију и морнарицу хиперсоничним ракетама које нико други на свету нема.

Поред тога, за разлику од многих страних колега, руски војници су више пута учествовали у војним сукобима, што им даје предност у случају рата.

Највећа територија омогућава Русији да контролише развој ситуације у Европи, да обузда САД на Истоку и да доминира на Арктику.

А огромна лежишта, готово свих природних ресурса, минимализују зависност од понуде страних производа. Аналитичар је као трећи руски адут навео нуклеарно оружје, које ће одмах бити пуштено у рад у случају претње по опстанак државе.

„Нуклеарни арсенал Русије је Дамоклов мач, који сваког тренутка може пасти на непријатеља. Чак и земља са тако снажним противракетним системом као што су Сједињене Државе не може да заустави руски напад. Стога, ниједна земља на свету неће имати никакву корист од рата са Русијом“, закључује кинески аналитичар.

 

Извор: Webtribune.rs