Србија

НИЈЕ ДОБРО! Доктор Стевановић открио: РАЗМИШЉА СЕ О ПООШТРАВАЊУ МЕРА! Ево шта нас чека у том случају!

Фото: Јутјуб

Директор Инфективне клинике КЦС Горан Стевановић изјавио је данас да је, ако епидемиолошка ситуација настави да се погоршава, могуће поштравање мера.

– Размишља се, ако ситуација настави да се погоршава, да се евентуално затражи пооштравање мера, пре свега скраћивање радног времена угоститељских објеката и допунско смањивање попуњености капацитета туристичких објеката – рекао је Стевановић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је, након састанка министра здравља с директорима ковид болница, истакао да се епидемиолошка ситуација погоршала, да расте број заражених ковидом 19 и оних који захтевају болничко лечење.

Максимално коришћење болница

Директор Инфективне клинике КЦС Стевановић изјавио је данас да поново расте број инфицираних корона вирусом и оних којима је потребно болничко лечење, што значи да ће морати да се повећају болнички капацитети и то тако што ће ковид болнице у Батајаници и Крушевцу максимално искористити своје капацитете.

Стевановић је истакао да је овог пута договорено да се болнице које су изашле из ковид система, не враћају у тај режим, већ да се посвете лечењу нековид пацијената.

– Због пораста броја заражених, и поред апела да се стрпимо са активностима, док се не вакцинише довољан број људи, и да после тога почнемо да се враћамо нормалном животу, сада морамо да повећамо болничке капацитете – рекао је Стевановић.

Зато ће се максимално истористити капацитети ковид болница у Батајници и Крушевцу, док ће здравствени кадар бити прерасподељен.

– Капацитети постоје, али не постоје нови људи који ће тамо да раде и направиће се расподела здравственог кадра, како би се омогућило да болнице раде пуним капацитетом – рекао је Стевановић.

Он је додао да у обе болнице, у Батајници и Крушевцу, већ раде ангио сале, а приводи се крају припрема хируршких сала.

– Молимо поново. Очекује нас пораст броја оболелих као резултат опуштања на сваком кораку, и активности које нису есенцијалне за живот, попут дружења, рекреације, спортских активности… – напоменуо је Стевановић.

Он је рекао да оптерећење здравствених радника директно зависи од понашања грађанства.

– Здравсветни радници годину дана носе ову пандемију на својим леђима. Надамо се да ће коначно неко обратити пажњу на наш умор – рекао је Стевановић.

Он је навео и да вакцинација иде великом брзином, али и поновио да након што неко прими прву дозу вакцине, није одмах заштитћен, већ мора проћи пет недеља, да би се могло речхи да сте заштићени.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Танјуг