Свет

НИЈЕ ДОБРО! Путин одбио позив: Одговор који су добили није им се свидео!

Руси подсетили Грке на разлог Путиновог одбијања да учествује у прослави грчког Дана независности

Турски медији приметили су како је одбијање руског лидера, да учествује у прослави Дана грчке независности, изазвало велико разочарање у тој земљи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Анализирајући наслове грчких медија, може се доћи до закључка да је одбијање шефа Русије Владимира Путина, да учествује у свечаним догађајима посвећеним Дану независности њихове земље, који су заказани за 25. март, за Грке било велико разочарање.

Конкретно, реакција која је уследила на текст грчких медија од стране руских Интернет корисника је занимљива.

Корисник под псеудонимом Серг.хам подсетио је Грке да је Путин такође позвао грчког лидера у Москву на прославу 75. годишњице победе у Великом отаџбинском рату, али су у Атини одабрали да се клањају Вашингтону, игноришући празник значајан за све Русе.

У том контексту, било је много људи који су приметили подређену природу односа између модерне Грчке и Сједињених Држава, што свако помињање њене тренутне независности чини смешном.

Други интернет корисник, који се потписује као Игрис, приметио је да су међу позванима на прославу Дана независности Грчке били шеф Француске Емануел Макрон и син краљице Велике Британије Елизабете  II, принц од Велса, Чарлс.

Овом приликом корисник је саркастично приметио: „Они који су помогли Грчкој да постане „вазал“, нека славе.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs