Србија

Није добро! Тиодоровић: РАДНО ВРЕМЕ МОРА ДА СЕ СКРАТИ ДО 18 САТИ И ТРЕБАЛО БИ ЗАТВОРИТИ НЕКЕ КАФАНЕ!

Проф. др Бранислав Тиодоровић, члан кризног штаба за борбу против короне, каже за Курир да је његов став да треба затворити угоститељске објекте у местима где је огроман број заражених, попут Ариља и Врања.

А ако број зараженх не буде адао у наредних неколико дана и у целој Србији за почетак скатити радно време кафана, кафића и свих угоститеља, а могуће и тржних центара, до 18 сати.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Није исто Вање, Ариље и Краљево, који су релатвно мањи градови, а имају толики број заражених, као неки велики градови. Они су дошли до фазе да треба затворити све угоститељске објекте. И тамо на сваком кораку мора бити много већа контола него раније – каже за Курир Тиодоровић уочи седнице кризног штаба које је заказана за сутра у 8 сати.

Он додаје да то не значи да контрола и поштовање мера не треба да буду ригорозни и у остатку Србије, пре свега Београду и већим градовима, а посебно у тржним центрима где се готово ништа и не поштује од мера. Све је више заражене деце, пре свега ученика, а проф. Тиодоровић истиче да проблем инфициране деце треба решавати парцијално.

– Деца не треба гледати кроз призму целе Србије, тачно се зна у којим градовима се мора прећи на онлај наставу – истиче Тиодоровић. Он наглашава да ће бити врло важно какве ће дневне корона бројке бити у наредних 4-5 дана.

– Ако то буде ишло и даље тенденцијом раста, ограничање радног времена угоститеља и тржних центара биће вероватно и за почетак до 18 сати. И још стриктније контроле, па и затварање објеката који су то заслужили. Причачемо и о викендима на крзном штабу па ћемо видети треба ли и ту нешто да се менеја и пооштрава – наглашава Тиодоровић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо / Курир