Свет

НОВА КОНТРАВЕРЗНА ОДЛУКА О ВАКЦИНИСАЊУ: Ко не прими вакцину, не може да ради, а може и у затвор ако…

Фото: Pixabay.com

Израелски министар здравља Јули Еделштајн потврдио је да та земља планира да онима који нису примили вакцину против вируса корона забрани рад на одређеним пословима, додајући да ће свако ко фалсификује потврду о вакцинисању, завршити у затвору.

„Биће послова на којима ће радници, да би могли да раде, морати да се вакцинишу или да се тестирају на ковид 19 на сваких 48 сати“, рекао је израелски министар здравља, преноси РТ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Еделштајн није прецизирао са којих послова ће невакцинисани радници бити искључени, али је позвао све да приме вакцину како би помогли да се живот врати у приближну нормалност.

„Вакцинисани и они који су прележали вирус моћи ће од недеље да иду у теретане, хотеле, синагоге, и на концерте“, изјавио је израелски министар док је говорио о израелском систему „зелених пропусница“ које ступају на снагу. 21. фебруара.
Пропуснице ће добити они који су примили вакцину или су се опоравили од ковида 19.Еделштајн је рекао да су израелске власти већ заплениле низ лажних докумената о вакцинацији и упозорио је да ће свако код кога буде нађена фалсификована потврда о вакцини завршити иза решетака.

Израел је водећа земља у свету по броју вакцинисаних, готово седам милиона доза вакцина је већ искоришћено.

Извор: sputniknews