Србија

ОБРАДОВИЋ ПОНОВО ШОКИРА: Веља Невоља ошамарио Данила Вучића, тада је кренуо обрачун

Права истина о ухапшеној криминалној групи на челу са Велјком Беливуком и ко стоји иза ње крије се у врху СНС који их је по доласку на власт инсталирао на важне позиције у полицијским и криминалним структурама.

СНС је поставио Дијану Хркаловић на политичку позицију државног секретара МУП-а Србије и она је била десна рука бившег министра полиције и другог човека СНС Небојше Стефановића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Небојша Стефановић је послао Дијану Хркаловић у полицијску станицу у Гучи за време локалних избора у општини Лучани у децембру 2018. године. СНС је на исти начин инсталирала најпре Александра Станковића, званог Сале Мутави, за вођу навијача ФК Партизан, а политички поставлјени функционери клуба су им омогућили коришћење просторија на некадашњем стадиону ЈНА.

Станковићева група, чији је Велјко Беливук, звани Велја Неволја, био десна рука, добијала је од врха полиције и СНС слободу бавлјења криминалом, а заузврат је имала задатак да спречи скандирање против власти са јужне трибине, да учествује у застрашивању грађана на локалним изборима широм Србије и да обезбеђује инаугурацију председника Вучића испред Народне скупштине 2017. године, као и друге скупове СНС.

Више чланова ове криминалне групе виђано је у друштву са сином председника СНС, а као један од примера можемо навести заједничко гледање утакмица на Светском првенству у фудбалу у Русији. Да ли је могуће да службе безбедности које су обезбеђивале ово заштићено лице нису знале са ким се он дружи и да то није знао његов отац? То није могуће. Једини одговор је да су они то одлично знали и да то за њих тада није било спорно зато што је ова криминална група била у оквиру СНС.

Исто важи и за Дирекцију полиције и њеног директора Владимира Ребића, редовног гледаоца утакмица ФК Партизан које је често посматрао у друштву Велјка Беливука. Велјко Беливук је постао главни након убиства Александра Станковића, који је у тренутку убиства имао полицијску заштиту иако је одавно требало да буде на одслужењу правоснажне затворске казне.

Ко му је омогућио да – иако правоснажно осуђен – не иде на робију? Ко му је дао полицијску пратњу и заштиту? Ко га је инсталирао на јужну трибину и наметнуо за вођу навијача, када ни Станковић ни Беливук раније нису били навијачи ФК Партизан већ других фудбалских клубова?

Необјашњиво је зашто још увек Дијана Хркаловић није ухапшена. Такође, зашто нису ухапшени Небојша Стефановић и Владимир Ребић. Да ли се овим медијским оптужбама и хапшењима Дијана Хркаловић и Велјко Беливук уствари склањају да не би проговорили о ономе што знају и могу да испричају о својим везама у врху МУП-а и СНС?

Да ли се на овај начин скреће пажња јавности на Хркаловићку и Беливука као вође организоване криминалне групе, а заправо се скривају њихови политички ментори из самог врха државе и прави шефови политичке и друге мафије у Србији.

О свему овоме говорио сам још пре више од годину дана као народни посланик на конференцијама за медије у Народној скупштини, које су сабране у мојој, у медијима апсолутно прећутаној, књизи „Криминални кругови – Бела књига о криминалу и корупцији у врху МУП-а Србије и актуелне власти СНС”?

Ова књига је данас још актуелнија. Режимски медији тек данас помињу улогу кума Небојше Стефановића Горана Папића и Стефановићевог најближег сарадника у београдском СНС Александра Папића, које доводе у везу са Беливуковом криминалном групом, а о којима сам деталјно писао у књизи. Све што сам тада говорио о Дијани Хркаловић показало се као тачно.

Све што сам говорио о пребијању београдског угостителја Дејана Пејовића од стране Горана Папића, тадашњег заменика начелника СБПОК-а, показало се опет као тачно ових дана када је Пејовић објавио снимке са камера које су забележиле како га Папић пребија и гепекује у сред бела дана на Вождовцу. Горан Папић никада није одговарао за ово кривично дело које је учинио, а у његову одбрану у више наврата стао је и Александар Вучић.

Лично сматрам да је одговорност Дијане Хркаловић, Велјка Беливука и Горана Папића мања од њихових ментора и покровителја из врха полиције и СНС. У овом тренутку све се чини да се сакрију трагови који воде ка правим шефовима мафије у Србији, а они нису у криминалним већ у политичким круговима.

Данас се не зна где се завршава политика и почиње криминал, јер су се ови кругови потпуно помешали и изједначили. Разне Хркаловићке, Беливуци и Папићи нису постојали пре доласка СНС на власт, они су пројекат СНС и зато владајућа странка и њени челници морају да буду саслушани, ухапшени и кривично гоњени за стварање ове криминалне групе.

Коначно, да ли је било потребно да Велја Неволја у неком заједничком друштву опали шамар Данилу Вучићу, како се прича у београдским круговима, да би тек тада кренула полицијска операција против њега и његових сарадника?

Да ли би ова криминална група, да тога није било, још увек уживала заштиту врха државе? И оно најопасније питање: да ли су службе безбедности знале за све криминалне активности ове групе, па и најтежа и најсвирепија убиства, али им је све то толерисано док су били део СНС и док су радили оно што им се каже?

Извор: србин.инфо