Србија

ОПЕТ РАСТЕ БРОЈ ЗАРАЖЕНИХ: Преминуло 14 особа у последња 24 сата

Фото: Pixabay.com

У Србији је у последњих 24 сата на корона вирус тестирано 13.518 грађана од којих су 2.632 новозаражена. Преминуло је нажалост 14 пацијената. На респираторима широм Србије тренутно су 152 пацијента.

Према јучерашњим подацима, подсетимо, било је тестирано 13.416 грађана, а 2.561 је био позитиван на корона вирус. Преминуло је 15 пацијената. На респираторима широм Србије било је 148 пацијента.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Директор Инфективне клинике КЦС Горан Стевановић изјавио је данас након састанка са директорима ковид болница да је могуће пооштравање мера ако епидемиолошка ситуација настави да се погоршава.

– Размишљамо да пре свега затражимо скраћивање радног времена угоститељских објеката и допунско смањивање попуњености капацитета туристичких објеката – рекао је Стевановић и додао да расте број заражених ковидом-19 и оболелих који захтевају болничко лечење.

Министар здравља Златибор Лончар најавио је да ће у другом кварталу у Србију уместо пола милиона стићи 1,2 милиона Фајзер вакцина, а у трећем уместо 400.000 према његовим речима стиже 1,19 милиона вакцина Фајзер.

Извор: Курир.рс