Србија

Ово морате знати! КАКО ДОЋИ ДО ОБЕЋАНОГ НОВЦА ОД ДРЖАВЕ? Детаљно упуство!

Грађани се једном пријављују, иако се помоћ исплаћује у два наврата, а пензионери не морају да се пријаве за помоћ, свакако ће је добити

Премијерка Србије Ана Брнабић гостовала је на ТВ Прва где је коментарисала помоћ која следи привреди и грађанима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

То је скоро 250 милијарди динара и привреди и грађанима. Поново грађани добијају директну финансијску подршку. Дакле, по 60 евра сваки пунолетни грађанин који се пријави, 110 пензионери – истакла је Брнабићева.

Што се тиче подршке привреди, поново се иде на три пута 50 одсто минималца.

– Гледамо да подржимо угрожене секторе. Ми се надамо да ће ове мере дати резултате и да неће бити потребе поново за помоћи – навела је.

Грађани се једном пријављују, иако се помоћ исплаћује у два наврата, а пензионери не морају да се пријаве за помоћ, свакако ће је добити.

Подсетимо, из министарства финансија најављено је да ће крајем априла почети пријава грађана за помоћ од укупно 60 евра која ће им бити исплаћена у овој години у оквиру трећег пакета мера.

На конференцији за новинаре са премијерком Аном Брнабић, на којој је представљен трећи пакет помоћи привреди и грађанима, речено је да ће крајем априла бити отворен кол центар за пријаве које ће моћи да се проследе и путем интернета за помоћ од по 30 евра у мају и у новембру.

Истовремено грађани Србије ће се пријавити за обе уплате.

Подсетили су да је прошле године у оквиру првог пакета помоћи свим пунолетним грађанима који су се пријавили исплаћено по 100 евра, а да се у 2021. иде са исплатом још 60 евра сваком пунолетном грађанину.

Наведено је да је прошле године помоћ од 100 евра исплаћена за 6.118.911 грађана.

Наглашено је да се држава бори херојски кад је вакцинација у питању и стаје иза грађана и привреде, да по томе Србија може да буде пример другима и да Србија побеђује и у економији и у вакцинацији.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо.рс/ Srbijadanas.com