Свет

ОВО СУ СВИ ЧЕКАЛИ! Бил Гејтс открио: Ево када се очекује слабљење мера против короне!

Бил Гејтс је примио своју другу дозу вакцине против короне пре недељу дана, потврдио је током интервјуа на друштвеној мрежи Клабхаус у среду.

Али иако је оснивач Мајкрософта у потпуности вакцинисан, каже да ће и даље следити мере и препоруке попут ношења заштитне маске.“Желим да будем пример другима“, рекао је Гејтс Ендру Росу Соркину у интервјуу:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Ако се вакцинишете, и даље можете пренети инфекцију.“

Амерички CDC каже да чак и они вакцинисани против цовид-19 морају да наставе да се придржавају епидемиолошких мера против контроле пандемије. Показало се да је модерна и вакцина Pfizer / BioNTech врло ефикасна у спречавању тешких облика болести и смрти од ковид-19, али још увек није јасно да ли у потпуности спречавају заразност.“Нећу престати да носим маску нити ћу престати да будем пажљив, посебно не у близини старијих људи који нису вакцинисани“, рекао је Гејтс Соркину, преноси CNBC.

Многи се питају када ћемо се вратити у нормалу или бар укинути мере попут ношења маске и физичке дистанце.“Тек крајем пролећа или лета можемо размишљати о значајној промени понашања ако су бројеви добри“, рекао је Гејтс, додајући да планира да настави да носи маску током јесени док стопе заражених не падну знатно, додајући да „то није страшна ствар “.

Шеф епидемиологије у Америци др. Ентони Фаучи рекао је да постоји могућност да ће Американци морати да носе маске до 2022. године и да ће то зависити од тога како и колико брзо вирус циркулише у заједници.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Index.hr