Србија

ПОДНЕТА ПРИЈАВА ПРОТИВ ДР НЕСТОРОВИЋА: Уједињени против ковида га пријавили Лекарској комори

Фото: Јутјуб

Пријава је поднета због повреде Етичког кодекса Лекарске коморе Србије

Удружење Уједињени против ковида поднело је Првостепеном суду части Лекарске коморе Београд пријаву против проф. др Бранимира Несторовића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пријава је поднета због повреде Етичког кодекса Лекарске коморе Србије.

Како се наводи у саопштењу, др Несторовић је док је био члан Кризног штаба, као и у личном својству износио бројне научно и стручно неистините и недоказане тврдње, давао професионално неутемељене савете и преносио “полуистине” у медијима.

Подсећа се на изјаве др Несторовића о “смешном вирусу”, крају епидемије, као и да се деца не могу заразити.

Твди се да да је он изјавама грубо, повредио бројне одредбе Етичког кодекса.

“Од обавезе лекара да чува углед и достојанство своје професије (чл. 7.), преко обавезе да доприноси превенцији болести, као и сузбијању заосталости, празноверја и надрилекарства (чл. 10), неумереног и некритичног истицања сопствене личности и професионалне активности, које је супротно лекарском позиву (чл. 18. ст. 1), преко некритичког објављивања и пропагирања недовољно проверених дијагностичких, терапијских и других метода лечења (чл. 19. ст. 3) – до кршења обавезе лекара да се супротстави нестручним, неетичким и незаконитим поступцима у области дијагностике и лечења и да о томе обавести надлежне органе и институције (чл. 20)”, наводи се у саопштењу.

Извор: Б92