Србија

Потпуни преокрет! БЕЛИВУКОВА ЕКИПА КРЕНУЛА ПРОТИВ ЊЕГА: Нуде сарадњу полицији из овог разлога!

ИСТРАГА убиства адвоката Драгослава Мише Огњановића могла би да буде приведена крају захваљујући чињеници да су се иза решетака нашли чланови организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића. Како „Новости“ сазнају, неки од ухапшених и осумњичених припадника Беливукове групе спремни су да за повлашћени статус испричају све и око овог злочина.

Огњановићево смакнуће узнемирило је јавност, јер је убијен пред сином, такође адвокатом, и то у рано поподне 28. јула 2018. године на прагу свог дома у Новом Београду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Има ту једна интересантна веза између Беливука, Миљковића и људи за које се сумња да су учествовали у организацији и логистици Огњановићевог убиства – наводи извор „Новости“.

– Неки од високопозиционираних чланова сада ухапшене групе, чије су праве вође заправо челници „кавачког клана“, спремни су да о томе причају. Тужилаштво ће у наредном периоду имати пуне руке посла. И овај случај је у надлежности тужиоца за организовани криминал.

Према нашим информацијама, не само Огњановићево убиство, већ и још неки злочини приписани „кавчанима“, пре свега они где су жртве људи који су означени супротном екипом, могли би да буду расветљени. И све то захваљујући осумњиченима, који су спремни да проговоре у замену за статус посебног сарадника.

– Међу тим егзекуцијама су и оне где су људи у центру Београда дизани у ваздух усред поднева – истиче наш саговорник.

– Ту је и ликвидација Драгослава Милорадовића, кума Луке Бојовића. У његовом и у случају Мише Огњановића много је сличности, почев од тога да је убица стигао на мотору. Помиње се и да је организатор исти, као и то да је, све доскора, уживао заштиту одређених људи из полиције, иако је за њим била расписана црвена Интерполова потерница.

Иначе, истрага око крвавих послова организоване криминалне групе Беливука и Миљковића протеклих дана дошла је до важних доказа и материјалних трагова. Они су, за сада, осумњичени за три ликвидације, отмице, изнуде и трговину наркотицима. Кључна сазнања у овој фази поступка пружили су осумњичени, који покушавају да се домогну повластице у виду статуса окривљеног сарадника.

Зато су по налогу Тужилаштва за организовани криминал (ТОК) припадници криминалистичке полиције и Безбедносно-информативне агенције, наставили са специјалним истражним методама како би дошло до проширења истраге за још нека убиства. Њима се на терет ставља, за сада, отмица и ликвидација Милана Љепоје, Горана Величковића и Здравка Радојевића.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо/Новости

<div id="midasWidget__11411"></div> <script async src="https://cdn2.midas-network.com/Scripts/midasWidget-14-494-11411.js"></script>