loading...
Србија

ПОТПУНИ ПРЕОКРЕТ! Метеоролог најавио: Следи погоршање времена, ево када ће падати снег!

ПРВА недеља марта доноси поново пролећно време, али подсетиће нас и да је календарски зима још увек ту.

Метеоролог Ђорђе Ђурић објавио је данас најновију прогнозу времена за почетак марта и према првим најавама време ће и наредних дана бити промељиво.

– У Србији у понедељак почиње климатолошко пролеће. Јутро ће бити ведро и хладно, понегде уз слаб до умерен мраз, а у долинама и котлинама очекује се и магла. Током дана претежно сунчано, повремено уз умерену облачност. Дуваће умерен до појачан северни и северозападни ветар. Минимална температура од -4 до 4 степена, у Београду 1, максимална дневна од 8 до 12, у Београду 11 степени – написао је Ђурић на Фејсбуку.

Према најавама у уторак и среду нас очекују хладна јутра уз маглу и слаб мраз, а максималне дневне температуре биће око 17 подеока.

Наредног дана, у четвртак очекује се сунчано и веома топло време са максималном температуром до 20 степени, док ће у Београду бити 18.

– У петак и даље топло, али уз наоблачење. Крајем дана и током вечери на северу и западу Србије очекује се киша и то ће бити увод у погоршање времена за викенд – написао је Ђурић.

Преокрет за викенд

У суботу облачно и осетно свежије са кишом, у планинским пределима са снегом. Максимална температура од 7 степени на северозападу, до 14 на југоистоку Србије. До краја дана и вечери температура у осетнијем паду, а у ноћи између суботе и недеље и у недељу ујутро уз даљи пад температуре киша ће понегде и у нижим пределима прећи у суснежицу и влажан снег, мада, све још увелико упитно – написао је Ђурић о додао да и ако падне у нижим пределима, брзо ће се топити.

У недељу са севера разведравање. Максимална температура биће од 4 степена на југу и југоистоку до 8 степени на северу, у Београду до 6.

Мраз и даље проблем

– Након 7. марта следи стабилизација времена, уз пар стабилних и сувих дана, али ће велики проблем представљати јутарњи мразеви, који би и те како могли да оштете пољопривредне и ратарске културе, које су претходних дана због екстремно топлог времена процветале – навео је метеорлог.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс