Спорт

Потпуни преокрет! НОЛЕ ШОКИРАО НАВИЈАЧЕ ПОСЛЕ МЕЛБУРНА! Потребна ми је пауза!

Новак Ђоковић је почистио Данила Медведева у финалу Аустралијан опена 7:5, 6:2, 6:2, освојио девети трофеј у Мелбурну, 18. гренд слем у каријери

После финала се појавио код Барбаре Шет и Матса Виландера, а водитељски двојац подсетио је Ђоковића на изјаву пре финала да ће млађи играчи морати добро да се озноје како би га скинули са врха.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Била је то рискантна изјава – насмејао се Ђоковић и наставио:

– Мислим да сам после свих тих година заслужио да имам позицију да изјавим нешто тако. Они полако преузимају мушки тенис, али то се још не дешава. Људи причају да се десило, али наш спорт држимо Рафа, Роџер и ја. Медведев јесте испред нове генерације. Имате Зверева, Цицишаса, Тим је већ шампион, али нас тројица ћемо им још давати тешке тренутке – јасан је Србин.

– Први сет је био тежак, одузео сам му сервис на 6:5 и то је било велико олакшање за мене. На сваком почетку другог и трећег сета свако је могао да се одлепи. Знао сам колико Данил може. Пробао сам да будем близу њега, да му не дајем много, мислим да сам одиграо најбољи меч на турниру.

Потом се краљ Мелбурна осврнуо на меч, кратке лопте, излазак на мрежу, варијације…

– Мораш да се адаптираш на ривала. Имао сам срећу да у својој игри имам разне опције , разчличите стилове игре који су дошли до изражаја. Причао сам са тренером, знао сам шта морам да урадим. Припремао сам се за овај меч. Он јесте вратио брејк после 3:0 у првом сету, али сам знао да сам у контроли меча. Ритерн је био кључан, доста сам враћао. Имао је мало асова и лаких поена, читао сам његов сервис. Било је и дугих поена где сам остао уз њега, знао сам да имам потезе и игру. Морао сам да миксујем.

Пре почетка такмичења, Новак је морао да трпи нападе медија по доласку у Аустралију. Али и због повреде коју је вукао пола турнира.

– Емоционално један од најтежих турнира у каријери. Успео сам да закључам себе у шкољку, нисам дозволио дистракције са стране. Опорављао сам се и ментално припремао. Мој тим и ја смо успели да урадимо то на добар начин. И себе сам изненадио како сам се опоравио и остао јак.

Ноле је најавио паузу после освајања титуле

– Много позитивних ствари носим из овог турнира, али морам да узмем једну паузу, потребна ми је у овом тренутку.

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс