Србија

ПРЕМИЈЕРКА НАЈАВИЛА НОВУ ФИНАНСИЈСКУ ПОДРШКУ: Стиже нови пакет помоћи грађанима

Фото: Јутјуб

Представљени резултати у првих 100 дана Владе.

Завршили смо прошлу годину као најбољи по економским резултатима у Европи. Једина смо земља у Европи која је од 1. јануара успела да обезбеди повећање минималне цене рада за 6,6 одсто, повећање пензија за 5,9 одсто и плата у јавном сектору од 3,3 процента, уз 5 одсто у здравству. У децембру смо исплатили и награде од 10.000 динара свим запосленима у здравству који подносе највећи терет борбе, рекла је премијерка Србије Ана Брнабић представљајућу данас резултате рада у првих 100 дана Владе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Она је додала да је Влада усвојила додатне мере подршке угоститељском сектору, а исплаћена је и још једна једнократна помоћ пензионерима у износу од 5.000 динара.

– Радимо на новом трећем пакету помоћи привреди и грађанима у износу од око 2,5 милијарди динара који ће укључивати директну финансијску помоћ привреди и грађаним, плус пензионерима – истакла је премијерка.

Брнабић је навела и да је пуштен у рад гасовод Балкански ток, чиме Србија добија још један правац снабдевања и даље доприноси привредном развоју, плус постајемо транзитна земља, која овај транзит наплаћује.

– У области економског јачања Србије, посебно бих издвојила постављање камена темељца за јапанску фабрику Тојо Тајерс у Инђији. То је инвестиција вредна 400 милиона евра, која би требало да нам донесе 500 радних места. Чини ми се да ништа више не говори о поверењу у Србију и нашу будућност од ове јапанске инвестиције које долази у овим тешким тренуцима по цео свет – истакла је Ана Брнабић.

Извор: srbijadanas.com