Србија

Пулмолог шокирао нацију! Несторовићева ћерка страховала за очев живот: „ЦРНИ ТАТА, ПА ТЕБЕ ЋЕ ДА УБИЈУ“

На питање да ли нас вакцине штите од новог соја, као и то за коју би се он одлучио, Несторовић је био јасан

Пулмолог др Бранимир Несторовић гостовао је у јутарњем програму на ТВ прва, где је, између осталог говорио и о тужби коју је удружење “Уједињени против ковида” поднело против њега, али и вакцини коју би изабрао када би се одлучио на тај корак.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсетимо, 8. фебруара удружење “Уједињени против ковида” поднело је Првостепеном суду части Лекарске коморе Београд пријаву против проф. др Бранимира Несторовића, због повреде Етичког кодекса Лекарске коморе Србије.

Проф. др. Несторовић је на ову тужбу и примедбу да је у току пандемије са јавношћу делио бројне нестручне и непроверене информације и савете одговорио:

“Када је та иста екипа у марту лансирала сличну кампању, мислим на иницијативу “Не давимо Београд”, тужили су ме за потпуно исту ствар. Занимљиво је да је моја ћерка, када је видела на Твитеру о чему се ради, рекла – црни тата, па тебе ће да убију! Након тога смо сели на кафу а људи су прилазили да се поздрављају са мном и онда сам јој рекао да је ово Србија, а не Твитер”, говори Несторовић, тврдећи да је овај потез у суштини чиста политизација.

“Ово је политизација. Нисам добио тужбу, већ сам је видео у новинама и неко од мојих ми је послао да ме криве за ненаучне и неетичке изјаве. Ви знате да шта год да кажем ја цитирам извор, могу као И свако да имам своје лично мишљење, али никада ништа не тврдим без извора. Тако да све ово схватам као политику и поларизацију”, говори он објашњавајући шта је, по његовом мишљењу, циљ читаве ове акције:

“Не разумем шта је поента тог удружења. Они су основани као неки алтернативни Кризни штаб и од свега су предложили полицијски час за Нову годину, а и моје искључење из лекарске коморе. Ако формираш нешто најпре састави план и програм, а то код њих нисам видео, већ само то да пљују званичну политику и Кризни штаб”.

На питање да ли нас вакцине штите од новог соја, као и то за коју би се он одлучио, Несторовић је био јасан.

“Смртни случајеви нису већи током новог соја, он није смртоноснији, али је заразнији. Кинеске вакцине најбоље делују на нови сој јер је у питању умртвљена вакцина. За Фајзерову су рекли да ће вероватно утицати на нови сој, не можемо то да тврдимо, то ће показати време. Када бих морао да бирам, вакцинисао бих се руском вакцином”, каже Несторовић, додајући да је кључна грешка Запада било уплитање политике у избор произвођача, што се по његовом мишљењу, сада види на примеру Русије, која не постиже да произведе довољан број узорака.

Према његовим проценама, 50 одсто популације ће се вакцинисати Спутњиком В.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо / Објектив