Русија Србија

ПУТИН ПОСЛАО ПОРУКУ СРБИЈИ! У Београд за Дан државности стиже један од најближих сарадника руског председника

У ПОСЕТУ Србији на Дан државности, у понедељак, 15. фебруара, стиже потпредседник руске владе и један од најближих сарадника председника Русије Владимира Путина Јуриј Борисов.

Министар за иновације у Влади Србије Ненад Поповић раније је изјавио да долазак Борисова представља јасну Путинову поруку какав је његов однос према Србији.

– Председник Русије је решио да Србији за овај празник пошаље веома јасну поруку да је он уз њу, да је Русија уз српски народ и једног од својих најближих сарадника, потпредседник владе Јурија Борисова, одредио је да дође у Србију за Дан државности – рекао је Поповић.

Додао је да када страни државници долазе на државни празник друге земље у посету, то је велика част и исказивање посебног поштовања.

Поповић је истакао да је Борисов одговоран за два најважнија сектора – цела руска привреда и војна индустрија су под његовом ингеренцијом, као и производња вакцина.

– Србија има одличну сарадњу у војној индустрији с Русијом и његов долазак представља јасну поруку Владимира Путина какав је његов однос према Србији, али и однос поштовања према председнику Александру Вучићу – рекао је Поповић.

Борисов и Поповић су копредседници Међувладиног комитета Русије и Србије, који ће се састати током посете руског званичника.

 

 

 

 

 

 

Извор: rs.sputniknews.com