Србија

РОБЕРТ ШАУЛИЋ ПОБЕСНЕО ПА ОБЈАВИО РАТ ЗА ШАБАНОВЕ МИЛИОНЕ: Гоца је велико зло,хоћу свој део наследства!

Фото: Јутјуб

Роберт Шаулић, ванбрачни син покојног Шабана Шаулића, не одустаје од намере да добије део имовине свог оца и већ више од годину дана са адвокатом покушава да у томе успе.

Како сазнаје Курир од извора блиских породици краља народне музике, оставинска расправа до сада је одржавана неколико пута, али наследници не могу да се усагласе о подели имовине. Ради се о томе да су све некретнине, које вреде милионе евра, још приликом куповине пребачене на име Гордане Шаулић, Шаулићеве удовице, али и њихову заједничку децу Санелу, Илду и Михајла. Шабан је у свом власништву имао само полован аутомобил „фијат стило“, а како је наведено у судским списима, није имао чак ни уштеђевину.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кад су то чули Роберт и његов адвокат, решили су да крену у правни рат. На све начине покушавају на суду да докажу да је Шабан једини зарађивао новац у породици и да је само он могао да стекне вредну имовину која се сада води на друга лица. Као доказ навели су и неке новинске чланке из фебруара 2014. у којима је писало да је „Шабан купио вилу на Дедињу вредности милион евра“. Они су такође навели и то да је чињеница да је покојни певач радио неколико деценија и да је био најплаћенији музичар, те да је Гордана као његова супруга располагала његовим новцем јер му је била менаџерка. Као доказ за то наводе да је она годинама имала фирму „Луна мјузик“, преко које је наплаћивала Шаулићеве концерте, а то предузеће је и даље активно. Ново рочиште би требало да се одржи на пролеће, али није познато да ли ће суд тада донети одлуку о подели имовине и у чију ће корист она бити.

Роберт већ годину дана избегава да се појављује у медијима, а то је учинио и пре два дана на помену свом оцу. Дошао је ујутру с намером да никога не сретне и да га фото-репортери не усликају. Број телефона је променио, па нисмо успели да ступимо у контакт с њим. Један од наших саговорника који је донедавно био у контакту с Робертом показао нам је преписку с њим, из које јасно да је он спреман на све како би дошао до Шабанових пара. – Мој адвокат је сигуран да ћемо добити нешто. По закону родитељ не може да се одрекне свог детета, а ја имам доказе да је мене Шабан признао. Гоца је велико зло и то сви знају. Све је смишљено урадила. Станове и кућу је превела на себе и децу, али лако је доказати да је све то купљено од Шабанових пара – пише у порукама које је Роберт слао нашем извору, а у које је Курир имао увид. Чланови Шаулићеве породице ни јуче нису одговарали на наше позиве.

Имовинска карта Шта све Шаулићи имају од некретнина

Тешко је са сигурношћу навести шта је све од некретнина поседовала породица Шаулић док је Шабан био жив, јер они о томе нису причали чак ни блиским пријатељима. Оно што је познато јесте да, сем виле на Дедињу, у којој су живели до певачеве погибије, имају још једну вредну кућу у том делу Београда, као и једну на Врачару, у којој су раније живели. Поседују и два стана у Лисичјем потоку, викендицу у Крчедину, као и Шабанову родну кућу у Шапцу.

Извор: Иван Ерцеговчевић/Курир