Србија

СЈАЈНЕ ВЕСТИ! Ако спадате у ову групу одмах се пријавите: Можете добити 80.000 евра! ОВО ЈЕ РОК!

Фонд за иновациону делатност (ФИД) расписао је јавни позив за доделу бесповратних средстава за развој иновативних производа, услуга и технологија у оквиру Програма раног развоја и Програма сарадње науке и привреде.

Јавни позив је отворен до 29. априла, а пријаве пројеката из свих области науке и технологије и индустријског сектора се подносе путем портала ФИД, наведено је у саопштењу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Укупно шест милиона евра за спровођење јавног позива обезбеђено је из буџета Републике Србије, са раздела Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Програм раног развоја намењен је младим предузећима која развијају технолошку иновацију за којом постоји потреба на тржишту, појединачно по пројекту додељује се до 80.000 евра, а ФИД финансира максимално 70 одсто оправданих трошкова пројекта.

Кроз Програм сарадње науке и привреде додељује се финансијска подршка до 300.000 евра по пројекту конзорцијума који је сачињен од најмање једног приватног микро, малог или средњег предузећа основаног у Србији и једне јавне научно-истраживачке организације у већинском државном власништву, акредитоване у Србији.

Подршка омогућава конзорцијумима да реализују заједничке пројекте како би створили производе, услуге, технологије и технолошке процесе високе вредности кроз примењено истраживање и развој, наведено је у саопштењу, а ФИД покрива 70 одсто трошкова пројеката микро и малих, однсно 60 одсто трошкова пројеката средњих предузећа.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс