loading...
Србија

СКАНДАЛОЗНО! Бајден се обратио председнику Вучићу! ОВЕ РЕЧИ ЋЕ РАЗБЕСНЕТИ СВЕ СРБЕ!

Председник САД Џозеф Бајден упутио је поводом Дана државности скандалозну “честитку” председнику Србије Александру Вучићу. У њој после протоколарне, куртоазне изјаве “најлепших жеља” поручује да Србији жели и “узајамно признање” са “Косовом”!?!

Ова честитка је конкретнији доказ страшног сценарија који се у Вашингтону спрема Србији.

Сада јасно видимо на шта је председник Вучић мислио када је рекао да је пред Србијом најтежих шест месеци током којих ће Београд бити изложен до сада невиђеним претњама и притисцима.

Ево како је Бајден честитао Дан државности

“У име америчког народа, упућујем искрене честитке Вама и Вашим суграђанима поводом Дана државности Србије 15. фебруара”, каже се у цеститки.

Бајден је истакао да, имајући у виду 140 година партнерства двеју земаља, САД остају трајно посвећене унапређењу економске сарадње, регионалне стабилности и демократских вредности.

“И даље остајемо непоколебљиви у подршци циљу Србије у погледу европских интеграција и пружамо вам подстицај да и даље предузимате тешке кораке ка постизању тог циља, укључујући увођење неопходних реформи”, навео је председник САД.

Он је посебно истакао подршку САД постизању “свеобухватног споразума о нормализацији с Косовом, који је фокусиран на међусобно признање”.

“Снага наших односа темељи се на дубокој историји веза између наших народа који су ратовали као савезници у оба светска рата и ми изузетно ценимо велики допринос који су Срби дали америчком друштву у многим областима. Такође ценимо нашу блиску сарадњу у борби против пандемије ковид-19, док се заједно суочавамо са овим глобалним изазовом без преседана”, навео је Бајден.

“Радујем се сарадњи са Вама на продубљивању пријатељских веза између наших земаља и јачању односа између Србије и Сједињених Држава. Вама и народу Србије желим да радосно прославите свој празник“, закључио је председник САД.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс