Србија

СЛЕДИ ВРЕМЕНСКИ РОЛЕРКОСТЕР: Сутра ће бити ПРОЛЕЋНЕ температуре, а онда…

Шта нам доносе временске прилике у наредних седам дана

Сутра 10 до 15 степени више у односу на просек температура за ово доба године, најављује метеоролог Ђорђе Ђурић. Према његовим наводима, дани који следе биће велико изненађење, јер следи неколико узастопних промена.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У понедељак нас очекују падавине, чији се престанак очекује у среду, када ће максималне температуре поново достићи 15. подељак. Ново наоблачење следи одмах потом, да би уследило и ново захлађење. За викенд се очекују и јутарње температуре око нуле, суснежица и снег. Од јутарњег мраза у последњим данима предстојеће недеље дневне температуре би могле достићи и осам степени у најтоплијем делу дана.

Такође, у својој Фесјбук објави Ђурић је најавио и „фенски ефекат“ који би сутра локално могао да узрокује температуре од чак 22 степена.

– У недељу за 10 до 15 степени више максималне температуре у односу на просек за ово доба године. Локално се због “фенског ефекта“ ветра очекује и до 22°Ц. Следеће седмице веома променљиво, а очекује се и захлађење, на почетку седмице у јесењем, а крајем седмице у зимском облику. Између ова два захлађења очекује се и краткотрајно отопљење.

У Србији у недељу умерено до претежно облачно, али веома топло за ово доба године. Дуваће слаб до умерен јужни и југоисточни ветар, у кошавском подручју и на планинама јак, а на југу Баната са олујним ударима. Минимална температура од 0°Ц на југоистоку до 10°Ц на северу и западу Србије, а максимална дневна од 14 до 22°Ц. У Тимочкој и Неготинској Крајини тмурно и хладније са сипећом кишом, а максимална температура до 7°Ц. У току ноћи у Србији се очекује јаче наоблачење, на северу са слабом кишом, а на југозападу Србије уз јаку кишу и пљускове.

У Београду у недељу умерено до претежно облачно, али веома топло за ово доба године. Дуваће умерен до јак југоисточни ветар. Минимална температура 10°Ц, максимална дневна 18°Ц.

У Србији у понедељак облачно, на северу и западу и осетно свежије са кишом, а на југу и југоистоку са пљусковима и грмљавином. Више падавина ујутро и пре подне, а крајем дана и током вечери краткотрајни престанак падавина. Максимална температура од 10°Ц на северу до 20°Ц на југоистоку Србије.

У уторак облачно и још свежије са кишом, на планинама са суснежицом и снегом. Максимална температура од 5°Ц у северним до 15°Ц у централним и југоисточним пределима.

У среду у свим пределима топлије са сунчаним интервалима, а температура ће бити и преко 15°Ц.

У четвртак наоблачење и захлађење са кишом, на планинама са снегом, уз скретање ветра на јак северозападни.

У петак и за викенд хладно, понегде са суснежицом и слабим снегом, углавном у брдско-планинским пределима. Ујутро ће температуре бити око 0°Ц или се очекује и мраз, а током дана од 2 до 8°Ц – стоји у његовој објави.

Временска прогноза за Београд

Сличне прилике у наредним данима очекују се и у Београду – од понедељка киша, у уторак такође, од среде топлије, од четвртка наоблачење, а у петак и за викенд хладно.

– У Београду у понедељак облачно и осетно свежије са кишом. Више падавина ујутро и пре подне, а крајем дана и током вечери краткотрајни престанак падавина. Максимална температура до 11°Ц. У уторак облачно и још мало свежије са кишом. Максимална температура до 10°Ц. У среду топлије са сунчаним интервалима, а температура ће бити до 16°Ц. У четвртак наоблачење и захлађење са кишом, уз скретање ветра на јак северозападни. У петак и за викенд хладно – навео је.

Извор: srbijadanas.com