Русија Свет

ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ! Бајден је договором са Путином у последњи тренутак спасао Америку!

Политиколог Ростислав Ишченко коментарисао је очајну ситуацију новог америчког председника, који је био приморан да прихвати руске услове о продужењу уговора START III.

Неочекивани одговор новог америчког председника Џоа Бајдена, да продужи уговор START III под руским условима, изазвао је бурну дискусију у стручној заједници широм света.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Стручњак Ишченко приметио је да је Бајден, приставши да продужи ограничења овог последњег руско-америчког споразума који контролише стратешку офанзивну трку у наоружању, у последњем тренутку заправо спасио Сједињене Државе.

Политиколог је истакао да је разлог за овакво стање ствари чињеница да је војно-индустријски комплекс савремене Русије одавно успео да претекне своје америчке конкуренте.

Као резултат, нови домаћи развој хиперсоничних пројектила и подводних беспилотних атомских возила гарантовао је примат Русији, која, ако се укину сва ограничења START III (који истиче 5. септембра 2021.), прети неизбежном смрћу америчке државе у случају нуклеарне конфронтације са Русијом.

„Сада је Русија технолошки јача од Сједињених Држава. Унапредила је своју оружану флоту новим системима које Сједињене Државе нису способне ни да развију “, рекао је Ишченко.

У том контексту, политиколог је приметио да Американци још увек морају да потроше билионе долара и много година како би постигли паритетне услове и како би развили сопствене аналоге напредног руског оружја.

У таквим условима, према његовом мишљењу, Бајденова тренутна одлука да продужи START III изгледа „логично и разумљиво“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs