Србија

Шокантне тврдње! Беливук и Звицер спремали нешто СТРАШНО у Србији! Планирали напад на Вучића?

Један од лидера Демократског фронта наводи да су криминалним клановима предмет обраде били појединци из врха српске власти, а пре свега шеф државе

У Србији се спремало нешто страшно и сигурно су појединци из врха српске власти били предмет обраде криминалних кланова, пре свега председник Србије Александар Вучић, сматра један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић. Говорећи о везама ухапшеног Вељка Беливука, познатијег као Веља Невоља, и његове криминалне групе са вођом црногорског кавачког клана Радојем Звицером, Мандић наводи да су криминалци из Црне Горе повезани, пре свега, са режимом председника Мила Ђукановића, као и са безбедносним и полицијским структурама Црне Горе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Оптужили Србију за Милов крах

– Немам никакве дилеме да се спремало нешто страшно у Србији, јер се од завршетка избора 30. августа води кампања како Мило Ђукановић и његова дворска камарила нису изборе изгубили од нас, него да је главни кривац за њихов пораз Србија и председник Александар Вучић. Кампања у којој се сва мржња усмерава и адресира на Србију, а у контексту свих дешавања са криминалним клановима који су увезани, и из Црне Горе и из Србије, није тешко доћи до закључка да се нешто страшно спремало у Србији. Имали сте медијску припрему, имали сте кривца, имали сте алат, ту првенствено мислим на криминалце и оружје којима су располагали. Монструозна прича је имала своје предуслове да се доведе до краја – казао је Мандић за Курир.

Полицијска заштита

Он је подсетио и на боравак Вељка Беливука и Марка Миљковића у Црној Гори и на то да, не да нису били претресани, него им је чак дата полицијска заштита.

– У читавом обезбеђивању Беливука и у тој снажној копчи са организованим криминалом доминантна је улога помоћника директора полиције, извесног Зорана Лазовића. Он је кум и пријатељ главног специјалног тужиоца за организовани криминал Миливоја Катнића, који је водио процес „државни удар“ и који је био усмерен против српских политичара у Црној Гори. Не мислим да се људи који се представљају као шефови криминалних кланова Црне Горе стварно шефови, имају они шефове из овдашењег режима и ти шефови из режима врло вешто плету конце – закључује Мандић.

ХОБОТНИЦА

Помоћ из Београда

Кључну улогу у везама криминалних и безбедносних структура имали су и поједини људи из Београда, каже Мандић.

– То је била хоботница коју је безбедносна структура Црне Горе исплела у Београду. У разговорима с Вучићем и другим људима из власти Србије указивао сам на то да је наш проблем у Црној Гори доминантно долазио од структура које су биле везане за криминалне организације из Црне Горе које делују у Београду и под фирмом бриге о Црној Гори или пореклом које имају. Они су деловали из разних сфера, медијских, политичких, обавештајних, криминалних – рекао је Мандић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс