Русија

Шокантне тврдње! ПОЗНАТА РУСКА НОВИНАРКА: „Сада је готово, нема више Русије каква је постојала“

Новинарка објаснила шта тачно значе речи Лаврова о прекиду односа између Русије и ЕУ.

Русија мора да искористи шансу која јој се указала и да промени формат односа са Европском унијом, који су одавно изгубили смисао и корист. О овоме је недавно писала новинарка Ана Шафран.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бивши ко-водитељ Владимира Соловјова на радију Вести.ФМ подржао је став руског министра спољних послова Сергеја Лаврова, који је најавио спремност Москве за прекид односа са ЕУ.

Одмах треба напоменути да шеф руског дипломатског одељења није позивао на такав корак, већ је само признао могућност, полазећи од тренутних околности.

Ана Шафран је сличног мишљења, напомињући да у министровим речима није било ни агресије, ни жеље за спуштањем гвоздене завесе, односно ограђивања од Запада.

„Спремни смо за сарадњу и компромисе, само што они морају бити обострани. Срамота из деведесетих, када су наши политичари слепо гледали у Европу и послушно следили сва упутства, заувек је нестала и никада се више неће вратити“, написала је новинарка и нагласила да Русија под притиском неће попуштати.

Према речима Шафранове, изјава Лаврова може да указује на коначни и неопозиви прелаз односа између Русије и ЕУ на нови ниво.

Тако ће Москва не само да удовољи захтеву руског друштва за пооштравањем реторике у односу на западне партнере, већ ће и искористити шансу да у потпуности промени формат односа који су одавно изгубили било какав смисао и корист.

„Ако ово захтева потпуно анулирање односа – па, нека буде тако. Увек је лакше саградити нову кућу од нуле него на рушевинама давно иструлелих зграда у претходним годинама“, резимирала је Шафран.

 

Извор: Webtribune.rs