Србија

ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ! Тома Фила: Беливук није шеф, треба да се нађе ко је на врху пирамиде! Ево о чему је реч!

Фото: Јутјуб

Фила је прокоментарисао интензивну жељу Харадинаја да отме део Србије, али првенствено навео шта очекује од избора у недељу.

– Очекујем да Српска листа добије већину. А све то зато што нас је мало и ако нас је мало онда треба да будемо јединствени. Да ли ће да украду или неће то није битно. Битно је како да се људи врате и како они који су на Косову заиста буду тамо. Број људи који излази на изборе показаће тачно колико их има, али велики део није ту – навео је Фила.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Са њим се сложио и други саговорник Јутарњег програма, Зоран Анђелковић, политичар.

– Мислим да је важно да Српска листа добије свих десет, а не само већину. Уз то најмање један посланички мандат Горанаца за који мислим да је важно да такође освоји посланичко место, то је 11 посланичких места. Питање је да Српска листа и Горанци схвате да им је залеђина Србија, она штити и Бошњаке, Роме и остале народности на Косову – рекао је Анђелковић.

Фила сматра да претње којима се служи командант злочиначко-терористичке ОВК Рамуш Харадинај имају следећу позадину.

Имате два дела, један део је предизборна кампања. У Црној Гори, Босни, Хрватској кад год будеш говорио против Срба добијеш наклоност, а други део је његова лична мржња, која је уједно и већи део. Ја знам шта је причао у затвору. Питао је: “Зашто ви Срби не слушате Америку? Ми само њих слушамо и нама иде добро” – каже Фила.

Адвокат наводи да су све то сегменти једне приче, као и да Харадинај нема подршку Запада (Америке и Немачке) он се не би бахатио тако.

– Немачка завршава обећање које је дала 1941. године. Тад су били балисти, који су радили у саставу немачке армије, против којих смо се ми борили, моја отац, таст и тако даље у том одреду. Немачка враћа услугу као што је Хрватској вратила па су преко реда ушли у ЕУ без икаквих услова, али и подршку. То је суштина. Увек ће то бити тако док ми не успемо да нађемо друго решење, економију која је једино право решење. Кретање људи и робе и тек за једно 20/30 година да видимо како ће бити – наводи Фила.

Везано за суд у Хагу који је део косовског правосуђа и који је ослободио Харадинај пред међународним судом, али и зашто би га сада осудио овај суд адвокат објашњава.

– Зашто се Карла де Понте бранила? Тај суд је “од до” и покривао 90. годину. Ми смо тужени 1999. године, али 98. година је покривена против Харадинаја, Тачија јер су они већ тада убијали углавном Албанце, а мање Србе – истиче Фила.

Како каже Анђелковић 1998. година је важна јер се у оптужници, за ту годину, помиње оно што је кључно, а то је агресија Албанаца над Србима.

Политичар наводи да Рамуш Харадинај безуспешно жели да се реши Вучића.

– То желе и Америка и Немачка да се Албанија и Косово и Метохија уједине, али мислим да Албанци из Албаније нису заинтересовани за то. Највећи албански универзитет је био у Приштини, а не у Албанији. Приштина је била интелектуални центар Албанаца- каже политичар.

Харадинај, сматра Фила, ради само и искључиво онако како САД налаже.

Организовани криминал

Тома Фила је коментарисао актуелну тему, а која се тиче хапшења Веље Невоље и његове криминалне банде.

– Ако је Беливук врх те пирамиде онда је он небитан. Доћи ће неко други, али ако је он извршилац радова морамо да дођемо до шефа, а то је око 2.500 хиљада људи. Ја мислим да он није врх, на основу личних информација, он није тај калибар. До врха ћемо доћи на два начина, кроз финансије и путем сведока сарадника – каже Тома Фила.

Битно је да осим речи истрага дође до конкретних доказа, леша или остатака.

– Ако се не докаже убиство они ће добити мале казне и ништа се неће десити, али ако се докаже добиће казну од 40 година или доживотне. Ако Беливуков шеф не буде откривен, а иза тог криминала стоји и полиција и политика, неће бити добро – закјучује адвокат.

Фила напомиње да није искључено да се материјални докази чувају, а онда пред сам крај искористе.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс