Србија

ШОКАНТНО! Веља Невоља од ФК Партизан примао плату од 5.000 евра и своје играче које је ТУКАО ако га не слушају

Вељко Беливук познатији као Веља Невоља, вођа криминалне банде која је оптужена за најтежа кривична дела, запослен је у ФК Партизан.

Као радник ФК Партизана, пише „Српски телеграф“, Беливук је месечно на име плате добијао чак 5.000 евра! Беливук је чак, преко посредника који су му служили као параван, био менаџер појединим фудбалерима, а свакодневно је на располагању имао луксузни службени клупски аутомобил.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како сазнаје „Српски телеграф“ од извора који су укључени у истрагу против клана Веље Невоље, њему су клуб и стадион били база из које је са сарадницима осмишљавао и планирао најтежа кривична дела.

– Беливук је у правом смислу те речи био господар на стадиону у Хумској. Њему су, буквално, чланови управе полагали рачуне и подносили рапорт. Из клупских папира и документације смо сазнали да је тамо био и фомрално запослен. Због тога су, између осталог, на саслушање позвани председник Милорад Вучелић и генерални директор Милош Вазура. Иако је од криминалних послова зарађивао огромне суме, Беливук је из клупске касе добијао плату од 5.000 евра у динарској противвредности – открива саговорник „Српског телеграфа“.

Према информацијама које има извор овог листа, Веља Невоља је годинама био менаџер неким играчима. Они, како тврди извор, баш и нису имали много избора.

– Понуда је била узми или остави. А, ако оставиш, знаш шта ти следи. Шарами, у најмању руку, а много вероватније батине или поломљене ноге – објашњава саговорник.

Како се може чути у ФК Партизан, један од фудбалера који је био пот патронатом Веље Невоље био је центарфор Филип Кнежевић, који је у Хумску дошао из чачанксог Бора, а потом отишао у Португал.

– На Беливуковом списку било је још играча. Углавном их је бирао још у кадетима или омладинцима. Можемо само да претпоставимо како се опходио према њима и колики проценат од зараде и трансфера су морали да му дају – констатује саговорник овог листа.

Подсећања ради, полиција је након хапшења Беливука и његових помагача открила тајни штек на стадиону Партизан. У просторијама које су настале преграђивањјем некадашњег ресторана нађени су дрога и оружје.

Посебно је занимљиво да је у тим просторијама нађен и снајпер.

Веља Невоља је свакодневно долазио на стадион у Хумској, а често је боравио и у СЦ „Телеоптик“, где се одржавају тренинзи првог тима и где поједини млађи играчи и живе у собама које су опремљене као хотелске.

 

 

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс