Србија

СРПСКИ ВОЈНИК ЈЕ 1999. ДОБИО НАТО ЛЕТАК У КОМ СУ АЛБАНЦИ ТРАЖИЛИ ДА СЕ ПРЕДАМО: Након његовог одговора настао је мук! (ВИДЕО)

Бацају нам летке и упозоравају нас да се предамо, што никада урадити нећемо и што је ван сваке памети – рекао је храбри човек

Екипа војног филмског центра „Застава филма“ обилазила је Косово и Метохију током НАТО бомбардовања Србије и Црне Горе 1999. године, када је свако возило у покрету представљало мету за агресорске авионе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Редитељ Миливоје Несторовић, сниматељ Мирко Лукановић и возач Драгослав Стевановић, забележили су више места разорених НАТО бомбама баченим у празно.

Приказан је и отпор српског народа али и дела албанског који је са њим истрајавао у одбрани и трагове зверске мржње према Србима које су НАТО пилоти исписивали на својим пројектилима које би после испаљивали на цивиле и државу која се бранила од тероризма.

Снимак је објавио РТС, и то под називом „НАТО авијација гађа у ништа – Дневник ратног сниматеља 7. до 13. априла 1999“.

Тада је показано чиме су се све зликовци служили.

– Бацају нам летке и упозоравају нас да се предамо, што никада урадити нећемо и што је ван сваке памети – рекао је он, а потом прочитао шта пише на летку.

Извор: Курир.рс