Русија Србија

Стеже се обруч око Београда! Хитно реаговала Русија! Ево шта се дешава!

Москва — Русија позива да се не форсира постизање споразума о нормализацији односа између Београда и Приштине, изјавила Марија Захарова.

“Сматрамо да су покушаји да се такозвана коначна нормализација односа Београда и Приштине форсира, убрзава некаквим вештачким роковима – деструктивни. Најважније је да се пронађе стабилна, одржива опција који ће, између осталог, бити прихваћена и у јавности”, рекла је портпаролка руског министарства спољних послова, преноси Спутњик.

Према њеним речима, процес решавања косовског проблема без реализације већ постигнутих споразума осуђен је на застој.

“Подржавамо дијалог Београда и Приштине с циљем решавања косовског проблема под покровитељством Европске уније, која мора савесно и непристрасно извршавати своје посредничке функције, које су јој поверене одлуком Генералне скупштине УН”, истакла је портпаролка.

Како је додала, Русија је забринута и због радикализације реторике косовских Албанаца након ванредних парламентарних избора.

Изазива забринутост реторика косовских Албанаца након победе на ванредним парламентарним такозваним ‘изборима’“, рекла је Захарова.

Према њеним речима, Москва се нада да ће специјални представник ЕУ Мирослав Лајчак успети да постигне напредак у решавању питања између Београда и Приштине.

Подсетимо, медији су претходних дана писали да САД и ЕУ спремају Србији тзв “нон пејпер” у вези с решавањем питања тзв Косова, а неколико дана пре тога појавила се и информација да ће Лајчак Београду донети ултиматум, што је демантовано из Брисела.

 

 

 

 

 

 

Извор: rs.sputniknews.com