loading...
Србија

СТУДЕНТ ЗАПУШИО УСТА ЛОНЧАРУ: Ово није земља, него билетарница где се продају чланске карте и…

Фото: Твитер принтскрин

Представник организације Крени-промени Никола Арсенић, који је данас у току предаје 35.000 сакупљених у оквиру петиције “Не дамо Студентску поликлинику” имао вербални сукоб са министром здравља Златибором Лончаром, објашњава за Нова.рс с којим ставовима министра није сагласан.

Лончар је изјавио данас да је званични став министарства на чијем је челу да Студентска поликлиника неће бити укинута и да је то питање “решено оног момента кад се та информација појавила”.

Том приликом дошло је и до супростављања мишљења између Лончара и студента Арсенића, да би Лоначар на крају нагласио да је “ова Влада показала како брине о студентима”.

“Данас на предаји потписа изненадио нас је министар Лончар. Изашао је да прими наше потписе и да нам саопшти да Студентска поликлиника остаје”, каже Арсенић.

Додаје да је то за студенте одлична вест коју поздрављају.

“Али многе друге ствари које је изрекао том приликом не можемо да поздравимо, а оне се односе на положај младих у нашој земљи и томе морамо да се успротивимо”, каже Аресенић за Нова.рс.

Објашњава да у последњих годину дана, откад је почела епидемија коронавируса, друге земље младим људима и студентима обезбеђују бенефиције, док студенти у Србији имају утисак да се “боре с ветрењачама”.

Подсетио је на ситуацију кад је најављено да ће студенти бити избачени домова, на то што су додатни рокови, које су тражили студенти у време ванредног стања сматрани луксузом, на пребијања и хапшења студената за време јулских протеста, као и на неразумевање захтева за ниже школарине.

“Апсурдно је то да се сада, у време највеће здравствене кризе, боримо за здравствену услугу”, каже Арсенић и поручује да је Србија постала билатералница “у којој се студентима нуде путне и чланске карте”, чему се, закључује, мора стати на пут.

Извор: Нова