Свет

СВЕТ У НЕВЕРИЦИ! Русија ће прекинути све односе са ЕУ јер јој ЕУ више није потребна! Ево шта се крије иза свега!

Политиколог Ростислав Ишћенко указао је на околности које су руском руководству дозволиле да отворено говори о својој спремности за прекид односа са Западом.

Русија је до сада успела да изгради прилично ефикасан систем односа са Истоком и створила је неопходну логистичку инфраструктуру, на основу чега Москва не мора да брине о перспективи потпуног прекида односа са Западом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

О томе је недавно говорио политиколог Ростислав Ишћенко, наводећи достигнућа руског руководства која су постигнута током протекле две деценије рада Москве на развоју источних региона земље:

„Русија је активно градила логистику изван Урала, у Сибиру, тамо су изграђене пруге и аутопутеви, положени цевоводи, склопљени уговори, отворена су нова предузећа“.

Експерт је приметио да тренутни ниво развоја инфраструктуре у источном делу земље и преусмеравање ка азијским земљама, омогућавају Русији да у било ком тренутку пребаци приоритете са Запада на Исток, без озбиљних губитака.

Такав развој ситуације је на крају омогућио да руски представници на међународној сцени почињу смело и отворено да изјављују својим западним партнерима да је Москва спремна да у потпуности прекине односе са државама ЕУ.

„Русија може апсолутно мирно да преоријентише своје спољнотрговинске токове, без да то доведе до неке врсте катастрофалног погоршања унутрашње ситуације у земљи“, објаснио је ситуацију Ишћенко, нагласивши да у таквом сценарију Руси неће бити угрожени смањењем радних места, нити би дошло до смањења прихода у буџет земље.

 

Извор: Webtribune.rs

Ознаке