Спорт

Тениски свет у неверици! ДРАМА ШПАНСКОГ ТЕНИСЕРА! Надала озбиљно мучи МИСТЕРИОЗНА БОЛЕСТ: Све теже се креће! Ево шта се дешава!

Легендарни шпански тенисер Рафаел Надал годинама болује од изузетно ретке Милер-Вајсове болести која напада кости стопала и изазива јак бол при покретима.

Надал је још давне 2005. године сазнао да болује од Милер-Вајсове болести. Лекари су то установили када је пре више од 15 година доживео незгодну повреду стопала.

„Ова болест се тешко открива док је у раној фази. Доктори постану сигурни да се ради о њој тек када она напредује. Бол се појављује у средишњем и задњем делу стопала, ти делови отичу, а бол се затим преноси горе, преко скочног зглоба до колена. Док пацијент хода или трчи, ситуација се погоршава“, откривају лекари за шпанске медије.

Уколико се ова мистериозна болест не схвати озбиљно, може да дође до озбиљних последица. Погоршањем ситуације долази и до прелома кости стопала, што захтева дуг опоравак.

Како би ублажили болове, људи који пате од ове болести користе обућу са посебним улошцима који су прилагођени костима стопала, односно њиховом природном положају.

Надал од раног детињства има проблеме са стопалима, а професионално бављење спортом и напорни тренинзи утицали су на то да се бол пренесе и на остале делове тела. Навнодно, његови проблеми са коленом су само последица ове болести.

Надал се у Мелбурну жалио на озбиљне болове у леђима, а већ је због повреде отказао два турнира на којим је требало да учествује.

Што је старији Шпанац ће имати све више проблема са овом болешћу, јер се њени симптоми највише манифестују у каснијем животном добу. Његово кретање на терену биће све спорије и теже како време пролази.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс