Србија

Три пакета помоћи! МИНИСТАР МАЛИ ОТКРИО: Некоме од државе 1.620, некоме 2.130 евра

Министар финансија Синиша Мали сабрао је колико је ко новца добио кроз државне пакете помоћи.

„Само путем исплате минималних зарада кроз први, други и трећи пакет, за предузетнике, микро, мала и средња предузећа, укупно од државе, сваки запослени добио је 1.460 евра“, казао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Током јучерашњег представљања трећег пакета државне помоћи, Мали је истако и да „ако на то додате 100 евра које је већина добила прошле године као грађани и 60 евра ове године – то је 1.620 евра по запосленом у приватном сектору, а таквих радника има око милион и 50 хиљада укупно“.

„Када су угрожени сектори у питању – хотелијери, угоститељи, ако се сећате, прошле године још једна додатна минимална зарада, ове године такође још једна додатна минимална зарада… Само кроз минималне зараде сваком запосленом у овом сектору држава је помогла са 1.970 евра. Ако на то додате и директну помоћ од 160 евра – 2.130 евра“, казао је министар.

Према његовом мишљењу, то су импозантне цифре.

„Ове цифре показују не само одговорну економску политику – о томе да водимо рачуна о сваком запосленом и да смо директно помогли сваком коме је помоћ била потребна – него говори о снази наше економије, о снази наших јавних финансија, о одговорности и начину на који водимо економску политику и од тога нећемо одустати и драго ми је што смо кроз ова три пакета мера добили тај кредибилитет и створили поверење код грађана, да знају да држава постоји и када је криза у питању ми ћемо да набавимо вакцине, ми ћемо да изградимо две ковид болнице за 4 месеца, ми ћемо и да нађемо новац, да нађемо начин да помогнемо свим предузећима да опстану, да преживе и да буду још јача након ове пандемије“, изјавио је Мали.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92