Србија

ТУГА У СРБИЈИ! Умро Раде Ћирић!

Раде и његов рођен и брат су били учесници ратова на Косову и у Вуковару, али су обојица након тога решила да прекину контакт….

Раде Ћирић из села Сиња Глава се целог живота мучио како би живео као човек. Нажалост, објављена је тужна вест. Несрећни човек је преминуо.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсетимо, он је живео у потпуној немаштини, у кући без крова, врата, прозора. Нема струју ни воду, нема ниједан динар прихода, а на сву муку је оболео, а није имао ни здравствену књижицу.

Наиме, Раде и његов рођен и брат су били учесници ратова на Косову и у Вуковару, али су обојица након тога решила да прекину контакт.

Због његовог лошег здравља, видели су се након много година. Његов брат се такође налазио у тешком материјалном стању, радио је у шуми и бавио се сечом дрвећа. Такође, једва је спајао крај са крајем.

Када су се браћа коначно срела у болници где се Раде налазио неко време, сузе су им потекле, што због бола, успомена, али и поновног сусрета.

Милан Радовановић који живи у суседном селу говорио је недавно како се Раде није осећао добро.

– Раде се жалио да га је болело у грудима, да му је хладно, а на једну ногу уопште није могао да се ослони. Срео се са братом у болници и то му је мало поправило расположење, причао је Милан тада за Еспресо.

Наиме, Радета су радиоаматери пронашли у веома тешком стању, са бројним повредама и тешко оболелог, након чега су га одмах транспортовали до болнице где је збринут.

Милан нам је такође раније рекао како је кућа у којој живи Раде тотално уништена, са рупама у поду, а живи без воде и струје.

– Када смо га нашли, Раде је био скроз дехидрирао, а када смо му дали да пије воду, једва је дошао себи. Нашли смо га у кући без прозора умотаног у пар ћебади. Он има повреде по рукама и ногама јер живи у нехуманим условима, објашњавао је тада Радовановић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо.рс

Ознаке