Србија

УДАРНА ВЕСТ! Кризни штаб донео одлуку: Ево шта ће бити са МЕРАМА!

Данас је завршена још једна седница Кризног штаба, а најважнија тема је била епидемиолошка ситуација у земљи и попуштање мера

Епидемиолог Предраг Кон рекао је данас, након седници Кризног штаба, да све мере остају на снази и да није било говора о било каквом попуштању.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Процена епидемиолошке ситуације показује да постоји стабилизација на високом нивоу, али се види и благи пораст који се може повезати са повратком са скијалишта, али и самом присутношћу британског соја који је доказан у више наврата – објаснио је Кон новинарима.
– На седници се није помињала фудбалска утакмица Црвена звезда – Милан, мере су све и даље на снази- рекао је Кон.

Рекао је да је Кризни штаб препознао предстојеће празнике као додатни ризик, посебно у ситуацији када још немамо вакцинисаност са две дозе цепива.

С тим у вези је подсетио да је заштита вакцином обезбеђена тек када се прими и друга доза и прође најмање десетак дана после тога.

Кон је апеловао да треба покушати да се ово стање не погоршава даље, а то је могуће само поштовањем мера.

То се, каже, односи посебно на повећање контрола које се могу очекивати у наредном периоду и посебно празничном на планинама, скијалиштима.

Истиче, да ће контроле бити повећане и на местима која су препозната као места заражавања, као што су угоститељски објекти.

– Чињеница је да морамо да издржимо још неко време док не стекнемо баријеру коју треба да стекнемо вакцином – подвукао је Кон.

После седнице јавности се обратио др Предраг Кон.

– Мислим да ће доћи време, да ће се све вакцине узети у обзир за путовање, то не треба да буде препрека – додао је др Кон.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс