loading...
Свет Србија

Ударна вест! ВУЧИЋ ХИТНО РАЗГОВАРАО СА ЕРДОГАНОМ! Размотрено је…

Председник Александар Вучић честитао је  председнику Турске Реџепу Тајипу Ердогану 67. рођендан и пожелео му добро здравље и успех у раду.

Двојица саговорника су у телефонском разговору разменила искуства у борби против корона вируса и поново истакла да је солидарност међу земљама и народима кључна за победу над пандемијом.

Они су изразили наду да ће се Србија, Турска и читав свет изборити са актуелним тешкоћама и вратити се уобичајеним друштвеним и економским токовима.

Вучић је обавестио председника Ердогана о току вакцинације становништва у Србији, као и о томе да Србија наставља да помаже својим суседима у процесу имунизације, а турски председник је приметио да Србија и тиме показује колико су јој важни мир и сарадња на Западном Балкану.

Саговорници су констатовали да су билатерални односи Србије и Турске на највишем нивоу и да две земље тиме дају свој допринос стабилности целог региона.

Разматрајући српско-турску економску сарадњу, констатовали су да у овом тренутку на српском тржишту послује око хиљаду турских компанија и изразили наду да ће се тај број увећавати. Вучић је рекао да веома уважава лични допринос председника Ердогана доласку инвеститора из Турске у Србију.

Вучић и Ердоган су разговарали и о конкретним заједничким пројектима, издвојивши по значају пројекте у области инфраструктуре, какав је и аутопут између Београда и Сарајева.

Двојица државника су размотрила и читав спектар регионалних и глобалних питања и изразили наду да ће околности ускоро дозволити да се састану и наставе свој конструктивни разговор.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/ Танјуг