Србија

Упозорење! ВЕЛИКИ МЕТЕО-ОБРТ: Спремите се, у само неколико дана температура скаче за чак 20 СТЕПЕНИ

Метеоролог Ђорђе Ђурић објавио је да ће нам ова седмица донети порасти температура за чак 20 степени.

Наиме, како је објавио на свом Фејсбуку, најхладнији део зиме увелико је иза нас.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Након неколико ледених дана, ова седмица донеће нам пораст температура и повратак знатно топлијег времена. Минималне јутарње температуре кретале су се током викенда од -13 до -7°степени, у Београду до -8, а на Копаонику је било чак -19 степени. Субјективни осећај на Копаонику износио је и до -30 степени. И максималне дневне температуре током већег дела викенда остале су у „минусу“, једино су на северу Србије прешле у који степен изнад нуле – написао је Ђурић.

Он је најавио и знатно топлије време за ову недељу.

– Још у уторак и у среду ујутро очекује се умерен до јак мраз, па ће тако јутарња температура у уторак бити од -15 на југоистоку до -5 на северозападу земље, а у среду од -13 на југоистоку до -3 степена на северозападу Србије. Минимална температура у Београду биће од -5 до -3 степена. Већ током дана очекују се више температуре, па ће максимална дневна у среду бити од 0 до 6, а у среду осетно топлије, уз температуре око, па и више од 10 степени. Уторак ће на северу и западу Србије бити умерено облачан, а на југу и истоку сунчан. У среду се са севера очекује пролазно наоблачење, уз слабу кишу у јужним и централним пределима, а слаб снег на планинама – најавио је метеоролог.

Како каже, у четвртак ће бити суво и углавном претежно сунчано, уз слаб јутарњи мраз.

– У петак ново пролазно наоблачење са кишом, на планинама са суснежицом и снегом. Максимална температура биће од 8 до 12, у Београду око 10 степени. Не очекују се значајније количине падавина. За викенд нас очекује суво, у недељу и веома топло време, а максимална температура у недељу биће и до 15 степени. Према тренутним прогнозама, следеће седмице биће релативно топло за крај фебруара, уз температуре изнад просечних вредности. Дакле, до краја фебруара не очекују нас зимски временски услови, а најхладнији део ове више него благе зиме је увелико иза нас – закључио је метеоролог.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс