Србија

Ужас! ФОРЕНЗИЧАР СА ЛИЦА МЕСТА ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ: Вељин отац активирао бомбу и усмртио себе, своју супругу и ташту!

Увиђај у стану, у којем је Небојша Беливук, отац Вељка Беливука, 13. фебруара 1995. године активирао бомбу и усмртио себе, своју супругу и ташту, радио је сада пензионисани полицајац форензичар Часлав Ристић!

Ристић, који је био на месту, како каже, до тада незапамћеног масакра у Београду, каже да је Небојша истовремено активирао чак две ручне бомбе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Када смо стигли на увиђај, затекли смо језив призор! Тада смо се први пут сусрели с таквим масакром, по начину извршења и по броју настрадалих. Детонација је била изузетно јака, била су избијена врата из штока, али и део зида – присећа се Ристић и наставља:

– Било је јасно да је мушкарац, чије је тело било преполовљено, активирао паклене направе. Одмах је могло да се претпостави да је он, највероватније, хтео да изврши самоубиство у купатилу. Међутим, за њим је вероватно кренула супруга, а за њом њена мајка. И у том тренутку човек је активирао бомбе. То се могло закључити и на основу положаја тела, али и на основу повреда преминулих.

Овај бивши форензичар, који је пуних 20 година ишао на места злочина, додаје да су током увиђаја сазнали да је у тренутку експлозије у том стану, само у другој просторији, било двоје деце – тада деветогодишњи Вељко Беливук и његов рођак.

Њих нисмо затекли на месту експлозије, али знам да нису били повређени. Детонација је мало оштетила и зид те просторије и попуцала су стакла. Могло се претпоставити да су, срећом, били неповређени – каже наш саговорник и додаје да су његове колеге, током истраге, реконструисале шта је претходило експлозији.

– Према причи коју сам чуо, породица је седела у кухињи, нешто се десило, те је Небојша устао и кренуо ка купатилу са бомбама у рукама. Постоји могућност да је супруга покушала да га у томе спречи. Из тог разлога се сумњало да је овде била реч о самоубиству – каже полицајац у пензији.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс