Свет Србија

УЖАС: Синиша послао трудну девојку у Меленце, па силовао 7 девојака и девојчицу

Фото: Pixabay.com
Фото: Pixabay

Монструму из Меленаца Синиши К. (30), који је прошле године ухапшен у Немачкој због седам силовања жена и једног детета, почело је суђење у тој земљи. На првом рочишту откривени су језиви детаљи и модус операнди овог серијског силоватеља који је због истих дела робијао и у Србији!

Модус операнди серијског силоватеља био је такав да је из хостела у ком је боравио у Немачкој одлазио како би пресретао жене у парковима и гужви, махом у преподневним сатима. Започињао би разговор с њима, а потом их брутално злостављао, неретко користивши и оружје.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Језиви злочини оптуженог Србина започели су у Немачкој 2020. године. Његова прва жртва у овој земљи била је четрнаесгодишња девојчица коју је бициклом пристигао у парку 12. јуна прошле годне. Како је наведено у оптужници, Синиша је девојчицу прво мучки ударао, а потом је силовао.

Следеће злостављање догодило се свега три дана након тога, када је на Железничкој станици прогонио девојку (20). Несрећну девојку је сустигао, одвукао до мрачног места, сатима је мучио и малтретирао, а потом је и силовао.

Како је наведено у оптужници већ 22. јуна пронашао је своју трећу жртву. Тада је на шумској стази пресрео двадесеттрогодишњу девојку и уз претњу кухињским ножем, силовао је неколико пута.

Иако је већ три жртве напаствовао у истом месецу, Синиша се ни тад није зауставио. Само шест дана касније, 28. јуна, силовао је још две девојке!

Како је откривено на првом рочишту он је тог дана прво пресрео и малтретирао осамнаестогодишњу девојку, давио је а потом је и принудио на сексуалне односе. Свега три сата касније, истог дана, пресрео је девојку (27) на бициклистичкој стази, ударио је у главу, па је сексуално злостављао.

Жртва покушала да му направи заседу

Нападнута девојка успела је да буде довољно прибрана да покуша да помогне полицији да ухвате манијака, тако што је након што ју је силовао с њим уговорила да се састану и сутрадан. Након тога отишла је у полицијску станицу и пријавила силовање. Полицајци су сутрадан направили заседу за напасника, међутим, Синиша се на договореном месту није појавио.

„Само 10 минута…“

Већ два дана касније, монструм пореклом из Меленаца код Зрењанина тражио је нову, пету жртву. Пресрео је девојку (20) која је возила бицикл, гурнуо је с двоточкаша, па је силовао неколико пута. Несрећна девојка открила је полицији да јој је Синиша у току силовања рекао: „Само 10 минута се**а и слободни сте“.

Једна од многобројних жртава коју је насилник злостављао чак три сата помогла је у његовој идентификацији, пошто је на основу њеног сведочења направљен фото-робот. Управо на основу те скице осумњчени је идентификован на снимцима са надзорних камера.

Последње силовање овог стравичног нападача из Србије догодило се 14. јула прошле године такође на бициклистичкој стази. Овог пута радило се о девојци (20) коју је ухватио с леђа и одвукао је у грмље. Жртви је претио да ће је убити ако буде викала и опирала се. И њу је злостављао пуна три сата, а онда је пустио.

Измучена девојка отишла је право у полицијску станицу. Полицајци су у року од три минута стигли на место напада. У наредним сатима организована је огромна полицијска акција – учествовало је 83 полицајаца, беспилотне летелице, хеликоптер са уређајем за термовизијско снимање, као и пси трагачи.

Потрага је трајала сатима и бегунац се успешно скривао све док полиција на терен није изашла са уређајем за термичко снимање када је он коначно лоциран и ухапшен у северном делу Берлина.

„Веома опасан серијски силоватељ, јако бруталан“

Немачки тужиоци предвиђају овом сексуалном манијаку из Србије вешегодишњу затворску казну, јер је, поред тога што је осумњичен за силовање најмање седам жена, своја злодела чинио на језив и бруталан начин претивши својим жртвама разним оружјем.

– Веома опасан серијски силоватељ је у питању. Монструозна дела. Огромна бруталност. Наведен је превентивни притвор- изјавио је адвокат жртве Роланд Вебер.

Синиша К. је добро познат и српској полицији, јер је у периоду од 2013. до 2018. године боравио у српском затвору због силовања и крађе. Тада је био осуђен на пет година и четири месеца због силовања и два месеца због крађе.

Када је прошле године у немачким, а потом и српским медијима осванула вест да је Синиша ухапшен због неколико силовања, његова породица, која живи у Меленцима крај Зрењанина била је у потпуном шоку.

– Њега је бивша жена са којом има дете тужила због алиментације, па је морао да јој плати доста новца. Због тога је отишао у Немачку. И због тога што овде, после затвора, више није имао никакав живот – рекла је тада за „Блиц“ Горица, Синишина мајка.

Шокирани родитељи рекли су да се одричу сина ако се испостави да је тачно све што је радио.

– Ако је истина да је све то он заиста починио, не треба ми више никад у животу- изјавила је тада његова мајка.

Трудну девојку послао у Србију, па почео да силује жене

Синиша је, како је касније откривено, у Берлину живео са тудном девојком М. М., такође из Србије. Она се вратила у Србију баш у данима пре него што је започео свој језив поход и за све је сазнала из медија. У том тренутку била је у поодмаклој трудноћи.

„Блиц“ је тада контактирао М. М. која је у почетку негирала да Синишу познаје, а затим није могла да поверује да је њен изабраник уједно и починилац ужасних злочина који су згрозили читаву Немачку и Србију. Након тога је отворила душу и признала да је и сама била мета напада у Берлину, када ју је Синиша спасио од починиоца.

– Он има жену, мене, ваљда га ја најбоље познајем. Немачки медији могу да пишу шта хоће, то је неко хтео да му смести, вероватно тај што је мене напаствовао. То што наводе за њега то је лаж, он је мој муж, са њим дете имам, то су болесне приче за слушати. Ово је ноћна мора, ни у сну не бих помислила… Ја вам кажем да му то намештају, да добије што више затвора – говорила уверено тада Милијана.

Наставак суђења Синиши К. планиран је за 1. март, док је коначан епилог и доношење пресуде заказан за 17. мај ове године.

Извор: Блиц