Свет

Важно обавештење! ОБАВЕЗАН КАРАНТИН: Свако ко долази из земаља са „црвене листе“ мора у изолацију 14 дана

Фото: јутјуб

ПУТНИЦИ који од данас стижу у Велику Британију из било које од 33 земље са „црвене листе“ мораће да проведу 14 дана у хотелском карантину на основу нове мере владе за заустављање ширнеја нових сојева корона вируса, преноси Ројтерс.

– Како се овај смртоносни вирус развија, тако се мора развијати и наша одбрана. Правила која ступају на снагу ојачаће систем карантина и обезбедиће још један ниво заштите на границама од нових сојева – образложио је британски министар здравља Мет Хенкок нову одлуку, наводи агенција.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Влада је за почетак предвидела 4.963 хотелске собе које су резервисане као део „карантинског пакета“, и ти хотели ће имати видљиво присуство снага безбедности, а још 58.000 соба је у приправности.

Земље на црвеној листи укључују Јужну Африку и Бразил ,обе са регистрованим сојевима вируса који би могле да смање ефикасност постојећих вакцина, а путници из земаља које нису на црвеној листи биће подвргнути карантину код куће на 10 дана и и биће тестирани два пута на ковид-19.

Ројтерс преноси да оштрија ограничења карантина у Британији прате и велике новчане казне и потенцијалне затворске казне до 10 година.

Нови случајеви заражавања, смртни исходи болести и хоспитализације у земљи нагло падају, а вакцину је примило више од 15 милиона људи, али влада страхује да би нове мутације вируса из иностранства могле угрозити ту нову повољнију епидемиолошку ситуацију, наводи агенција.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг