Србија

ВЕДРАНА РУДАН ПОДИГЛА РЕГИОН НА НОГЕ: Србија је и највећима одржала лекцију из патриотизма док Хрватска чека на милост свог господара!

Вест да се хрватска књижевница Ведрана Рудан против коронавируса вакцинисала у Србији, одјекнула је гласно у домаћој јавности. Реакције су биле и позитивне и негативне, а како она на све то гледа?

„Тема усташе, партизани, четници постоји у главама болесника. Прави рат се данас води за вакцину. У том рату је Србија један од победника у светској конкуренцији. Хрватска чак није ни ратовала. Капитулирала је одмах“, рекла је Ведрана Рудан за Новости.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је објаснила, она се вакцинисала у Србији на позив Секретаријата за културу Града Београда. Овај потез изазвао је велику буру у домаћој јавности, јер су се многи запитали по којим условима страни држављани добијају вакцине.

Да је знала какве ће све реакције изазвати, Рудан открива да би „пре умрла“ него пристала на то да се вакцинише, а да јој неки грађани Србије говоре да је украла вакцину.

Каже да није могла да се вакцинише у Хрватској, јер та земља „гледа у свог господара, ЕУ, и чека на милост коју јој он никад неће уделити“.

Што се тиче вакцинације у Србији, сматра да је у питању веома позитивна ствар.

„Ако говоримо о томе како се Србија држи у рату за вакцину, свако нормалан мора да јој скине капу. Србија је постала ударна вест у свим светским медијима. Највећим сте одржали лекцију из патриотизма. Била сам кратко у Београду, жао ми је што ваш народ можда још није свестан највеће победе у историји“, изјавила је.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Новости.рс