Србија

ВЕЛИКА АКЦИЈА У ЦЕНТРУ БЕОГРАДА: Полиција упала у зграду где се окупљају мигранти

Полиција је данас довела неколико десетина миграната у зграду Комесаријата за избеглице и миграције у Улици Гаврила Принципа одакле их шаље даље у прихватне центре широм Србије.

Како сазнајемо, полиција је мигранте „склонила“ са улице и довезла у неколико возила МУП-а у зграду КИРС-а која служи као тријажни центар.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Том приликом полиција је проверила документа сваког мигранта односно да ли има потврду и за који прихватни центар. Потом, у зависности од тога коју потврду имају полиција мигранте шаље у одговарајући прихватни центар.

Рецимо, оне који имају „картицу“ за Прешево враћа на југ Србије, рекли су нам извори.

Мигранте који немају потврду за боравак ни у једном прихватном центру у Србији полиција одводи у Управу за странце у Савску улицу како би им био одређен смештај у једном од прихватних центара.

Иначе, полиција ову акцију спроводи већ неколико дана у Београду како би склонила мигранте са улица.

МУП се поводом целе акције огласио и саопштењем.

– МУП спроводи акције проналаска ирегуларних мигранта и њиховог смешта у прихватне центре. Припадници Министарства унутрашњих послова спровели су данас на територији београдске општине Савски венац акцију проналаска ирегуларних миграната, која ће се у наредном периоду редовно одвијати. У акцији је пронађено 46 ирегуларних миграната, који су пребачени у прихватне центре – пише у саопштењу.

Како кажу, поред редовних акција проналаска ирегуларних миграната, Министарство унутрашњих послова у прихватним центрима у Обреновцу и Крњачи, поставило је и пунктове на којима контролише њихов излазак и улазак из прихватних центара.

-Припадници Министарства унутрашњих послова и на овај начин брину о личној и имовинској сигурности грађана, али и о мигрантима који ће у прихватним центрима, бити обезбеђено поштовање свих законских и људских права, медицинска заштита, исхрана и адекватан смештај – закључује се у саопштењу.

Извор: Блиц