Србија

ВЕЛИКА ТУГА! Оставила писмо и извршила самоубиство! Последње речи девојчице из Сомбора потресле целу Србију!

Девојчица из околине Сомбора 2016. године је окончала свој живот због вршњачког насиља

“Мама, тата, ви ћете бити добро. Немојте бити љути на мене. Волим вас. Нисам могла више, заувек ваша Маја.”

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овим речима у писму својим родитељима је окончала свој живот девојчица из околине Сомбора 2016. године, све због вршњачког насиља.

Имала је једну ногу краћу. Била је тиме обележена за читав живот. Али, прекратак. Вршњаци из разреда су је звали “Ћопава Маја”. Малтретирали су је у школи. Говорили су јој да смрди, да је ружна, тукли је… Муке је скратила самоубиством.

Стално ми говоре да смрдим. Сутра ће ми поново рећи како сам ружна. Не желим да према било коме буду зли. Не могу да поднесем неправду – размишљала је Маја и све писала:

– Нисам јака да овако наставим. И никога није брига како се осећам. Боже, не дозволи да оволико патим. Нико не треба овако да пати, и нико није дужан да га овако повређују. Не желим да ми се смејете.

Прича о Маји претворена је у филм. Приказан је данас на трибини о безбедности деце на интернету у Сремској Митровици, у организацији Фондације “Тијана Јурић”.

Одлазак у школу за њу није био најлепше доба.

– Могла би да се окупаш, Мајо – довикивали би јој.

На одмору би лопту уваљали у прљаву бару, затим је гађали, а онда јој се смејали како је она прљава. Све то су њени другари из разреда снимали телефоном.

Направили су групу на виберу “Ћопава Маја”, качили снимке ко ју је највише малтретирао, и такмичили се. Оцењивали се.

Није више могла.

– Мама, тата, ви ћете бити добро. Немојте бити љути на мене. Волим вас. Нисам могла више, заувек ваша Маја – написала је писмо, окачила га на мосту, и скочила у Дунав.

Утопила се. Полиција је пронашла њен дневник у који је све писала, и сазнала шта јој се дешавало.

Када су отишли у њен разред, како је испричао Игор Јурић, оснивач Фондације “Тијана Јурић”, и питали зашто су такви били према њој, рекли су да су се шалили:

– Био сам после у том разреду. Сви су плакали када сам пустио овај филм.

 

 

 

 

 

 

Извор: Телеграф