Свет

Велика туга! ПРЕМИНУЛА ПОЗНАТА ГЛУМИЦА И ПЕВАЧИЦА! Изгубила је битку са тешком болешћу!

Фото: Pixabay.com
Фото: pixabay.com

Глумица и певачица Триша Ноубл преминула је у 76. години. Аустралијска звезда умрла је 23. јануара, неколико дана пре свог 77. рођендана, а породица је сада обавестила јавност о њеној смрти.

Према писању „Дејли Мејлу“, Ноубл је изгубила 18-месечну битку са тумором изазваним удисањем азбестних влакана. Ноубл је била тинејџерска поп звезда 1960-их која је тада радила под именом Петси Ен, издала је хит-песме, попут „Good Looking Boy“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Након пресељења у Велику Британију 1962. године, наставила је да објављује класике, укључујући „“Over The Rainbow“ и „Moon River“, а почела је да глуми три године касније.

Ноубл се појавила у Би-Би-Сијевој „The Snowball“ пре него што је добила водећу улогу у филму „Death Is A Woman“ (познат и под другим називом „Love is a Woman“), праћено улогом у „Carry On Camping“.

Седамдесетих се преселила у САД, где је наступала у ТВ емисијама, укључујући „“Columbo“, „The Mary Tyler Moore Show“ и „The Rockford Files“. Добила је сталну улогу у полицијској драми „Strike Force“, а када је емисија отказана, преселила се у Аустралију где се фокусирала на позоришну глуму.

Касније се појавила у једном од највећих филмова деценије, пошто је преузела малу улогу Џобал Набери, мајке Падме коју је тумачила Натали Портман у „Ратовима звезда: Епизода III – Освета Сита“.

Ноубл је такође учествовала у „Епизоди  II: Напад клонова“, али њене сцене су на крају избачене из последњег филма, иако су биле укључене у ДВД издању овог наслова.

 

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Еспресо/Б92